Loading...

Dawn Heist - Time Wave Zero

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 07-10-2011

Tracklist

1. The Anesthetist
2. Timewave Zero
3. Nine Worlds
4. Loki
5. The Heretic
6. Scarecrow

Uit het mooie Sydney (down under) Australië stamt een glimmend nieuwe metalcore band: Dawn Heist. Met hun debuut release Time Warp Zero die op 21-10-2011 uitkomt, wil dit vijftal de wereld laten horen dat metalcore nog steeds springlevend is.

Het openings nummer The Anesthetist begint met een intro van een beste lading synths, die vervolgens gedurende dit album zeer bepalend en nadrukkelijk aanwezig zullen zijn. Na een goede halve minuut voegt de rest van de band zich er ook bij. Het is een flinke mix van techno meets metal core, strakke eenvoudige riffs die mijn hoofd zeker in beweging weet te krijgen. Over de kwaliteiten van zanger Pat valt ook niet te twisten, lekkere droge strot afgewisseld met cleane passages.

Met het titelnummer Timewave Zero kan ik eigenlijk niet anders zeggen dan “zie bovengenoemde”. Dit geldt ook voor Nine Worlds, Loki, The Heretic en Scarecrow. Niet dat het niet goed klinkt, maar het is wel veel van het zelfde. (Metalcore kan zeker ook heel divers zijn). Waar ik bij Dawn Heist tegenaan loop, is toch de overdaad aan synths en het naar mijn mening te commerciële gehalte van de nummers.

Nu kan ik echter weinig vertellen over Dawn Heist omdat er natuurlijk nog geen uitgebreid bandverleden is, maar ik kan wel een kleine prognose geven over de toekomst van deze mannen. In hun geboorteland hebben ze afgelopen maanden heel wat podia aangedaan, en geopend voor niet de minste namen als: Terror (USA), The Haunted (SWE) Daysend en Five Star Prison Cell (VIC). Helemaal niet slecht hoor! Maar ik denk dat we deze mannen niet snel door zien breken in Europa of Amerika. Ik kan het mis hebben, het is slechts mijn voorspelling. Als Dawn Heist tien jaar eerder was geweest hadden ze een betere kans gehad. Niettemin, een goed geproduceerde EP met zes stampende nummers.

Pat - Vocals

James - Drums

Lee - Guitar

Ellis - Guitar

Zee - Bass