Loading...

Nekromantheon - We're Rotting

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-11-2011

Tracklist

Towards Nihility
Torch Of Nero
I Shall Serve
The Spectator
Unchained From The Devout
Nekromantheon
We're Rotting
Tortured In Tartaros
The Coffin Awaits
Metal Vendetta
Outro

Toen ik een jaar geleden het full length debuut Divinty Of Death van het Noorse Nekromantheon besprak, maakte ik terloops melding van een eerder uitgebrachte EP. We're Rotting is dus oorspronkelijk in 2007 uitgebracht en gaf een eerste inkijkje in de smerige thrash wereld van de band, een representatieve voorbode van wat ging komen. Nu in 2011 besluit Duplicate Records om die toch wel zeldzame EP opnieuw uit te brengen, op LP (!) samen met twee nummers van een split single met Abigail (The Coffin Awaits en Metal Vendetta), een eerste versie van Tortured In Tartaros (later op Divinty Of Death) en een 'bonus outro'.

Het is dat er bij wordt vermeld dat de oorspronkelijke EP uit 2007 stamt, ik had het er zelf niet achter gezocht.Dit klinkt eerder als materiaal uit het begin van de thrash hoogtijdagen, eerste helft/midden jaren 80. De in de CD review genoemde invloeden als Venom, oude Metallica en Slayer, maar ook Exodus, komen hier zo mogelijk nog meer naar voren. Dankzij de authentieke productie waan je je echt terug in die tijd. En dat is in dit geval een aanrader! Dit is zo'n oorspronkelijke old school thrash dat ik er kippenvel van krijg.

Het enige nadeel is misschien dat de nadruk wel erg op het snelle hak en beukwerk gericht is. De eerste zeven nummers (de oorspronkelijke EP) worden er bijvoorbeeld in 17 minten doorheen geramd, geen enkel nummer haalt de drie minuten, de kortste duren er nog geen twee, sommige zijn al voorbij voor je er erg in hebt. Enige ruimte voor rustiger passages of subtielere elementen is er niet, het is hier rammen geblazen. Ach, als je daar eenmaal op ingesteld bent maakt dat ook niet meer uit, en is het puur genieten geblazen van deze onbezonnen, primitieve thrash metal.

Arild "Arse" Myren Torp - Guitar, Vocals

Christian "Kick" Holm - Drums

Sindre Solem - Bass, Vocals