Loading...

Grown Cold - EP 2012

Gepost in Reviews door Edwynn op 11-02-2012

Tracklist

01. Walk the Plank
02. Days Of Annihilation
03. Our Glory Days
04. Kicked down (and left for dead)

Het uit Deventer afkomstige Grown Cold vermaakt ons op haar EP met 4 groovende death metal visitekaartjes. Opgesierd met enkele hardcore invloeden. De band heeft al een redelijke livereputatie om mee te pronken en nu is de muziek in de vorm van een EP dan ook eens tastbaar geworden.

Het kleinood opent het bal met Walk The Plank. Heel even moest ik aan een Whiplashcover denken. Maar dat is het niet. Alle invloeden die de band rijk is komen al direct samen. De stoere death metal stukken doen me regelmatig aan Deicide denken ten tijde van In Torment In Hell. Veel midtempo stampstukken met af en toe een korte versnelling. Grunts en screamvocalen die hand in hand gaan, doen ook denken aan wat Glenn Benton op elk album doet. De ingeplakte, branie-achtige hardcore schreeuwkoortjes doen een beetje afbreuk aan de stoere grondhouding. Maar die zullen live vast wel heel goed werken.

Our Glory Days is de derde en wat mij betreft de beste track. Een vlot nummer dat wat meer stuwende passages kent en over een cool refrein beschikt. De zwierige gitaarpartijen zijn niet altijd even soepel maar de energie en de lol in het spelen is voelbaar en dat werkt aanstekelijk. Ook hier weer hardcore gangvocalen. Maar hier worden ze veel beter in het nummer gepast. De riffs doen wat nu-metal achtig aan. Maar dat kan ook aan de mix liggen.

In afsluiter Kicked Down (And Left For Dead) neemt de band ons mee naar Zweden voor een heuse In Flames achtige opening compleet met de welbekende melodieuze riffs en black metalachtige schreeuwpassages. Sowieso vind ik dat Grown Cold in de wat snellere stukken meer kracht heeft dan in de mid tempo stukken.

Grown Cold overlaadt ons op haar EP met jeugdig enthousiasme en spelplezier. Het geluid is niet optimaal, maar dat heeft ook wel weer zijn charme. Aan de opbouw van de nummers mag nog wel gewerkt worden, maar het begin is er in elk geval.

George Grein - vocals

Matthijs de Haan - guitar/backing vocals

Tom van Ast - bass/backing vocals

Bas Evers - guitar

Ludo Uunk - drums