Loading...

Naglfar - Teras

Gepost in Reviews door Edwynn op 16-03-2012

Tracklist

01. Teras
02. Pale Horse
03. III: Death Dimension Phantasma
04. The Monolith
05. An Extension Of His Arm And Will
06. Bring Out Your Dead
07. Come Perdition
08. Invoc(H)ate
09. The Dying Flame Of Existence

Na een afwezigheid van vijf jaar keren de heren van Naglfar weer terug uit hun forten van eenzaamheid om de serene stilte te doorbreken en de wereld opnieuw te laten overvloeien met het kwaad dat voortkomt uit hun hernieuwde duivelspact. De band bestaat nu officieel uit Kristoffer Olivius, Andreas Nilsson en Vargher. Het drumwerk zal door sessiemuzikanten verricht worden. In het geval van Teras is niemand minder dan Dirk Verbeuren bereid gevonden om de nagels aan de doodskisten te komen kloppen.

Na een bombastisch intro gaan de hellepoorten open en wordt met Pale Horse al het opgekropte kwaad vrijgelaten. Dat gaat met verwoestende oerkracht die af en toe aan Marduk en de oude, woestere Satyricon doen herinneren. Na enkele minuten keren ook de melodieuze elementen terug in het geluid terug en daarmee wordt duidelijk dat Naglfar haar oude vertrouwde stijl van melodieuze black/heavy metal blijft handhaven. De rockerige riffs in III: Death Dimension Phantasma wisselen vloeiend af met meer sinistere riffs waarin onderhuidse mineurmelodieën de spanning goed op weten te bouwen. Af en toe resulteert dat in een korte maar kraakheldere solo. En in het hamerende Invoc(H)ate klinken de bekende Dissection invloeden lekker onbeschaamd door. Zonder het Naglfargeluid uit het oog te verliezen.

Dreigende doom is er ook. Als een zwartgeblakerd pinakel in een verschroeid landschap verrijst daar The Monolith. Standvastig en niet aantastbaar door tijd en ruimte. Intens en kwaadaardig. Het is één van de twee langere epics die de absolute hoogtepunten vormen van Teras. De andere heet The Dying Flame Of Existence. Dat nummer lijkt door zijn Call From The Grave-achtige drive een ode te zijn aan de legendarische Quorthon en zijn Bathory.

Naglfar heeft op Teras niet heel veel aan haar recept veranderd. Wel barst Teras van de afwisseling en de energie. Of het alom geprezen Vittra geëvenaard wordt, moet een ieder maar voor zich bepalen, maar wat mij betreft is Naglfar met Teras weer helemaal terug aan het oorlogsfront.

Kristoffer Olivius - vocals

Andreas Nilsson - guitars

Marcus E. Norman - guitars, bass, keyboards

Drums played and recorded by Dirk Verbeuren