Loading...

Gory Blister - Earth-Sick

Gepost in Reviews door Edwynn op 24-03-2012

Tracklist

01. The Breeding (Intro)
02. EarthSick
03. Plague And Pray
04. Decanted Embryos
05. Dominant GenEthics
06. H.I.V.
07. World Damnatomy
08. Soul-Bourne Maladies
09. Serpent Verse
10. Voices From The Sea

De Italiaanse death metaltechneuten van Gory Blister mag je gerust veteranen noemen. De band bracht al in 1991 hun eerste demo uit. Pas vanaf 2003 is de band de wereld gaan bestoken met albums. En u ligt er in de vorm van Earth-Sick de vierde full length voor ons om gretig te kunnen verorberen.

Gory Blister slaagt er in om haar redelijk technische death metal te voorzien van herkenbare hooks en te verpakken in relatief gemakkelijk te behappen songs. Ook het splinternieuwe Earth-Sick staat bol van de woest ratelende death metal met heldhaftige harmonieën en solo’s. Het onweerstaanbare Plague And Pray laat wat dat betreft uitstekend horen hoe techniek met een zingende gitaarlijn die dagenlang in je hoofd blijft zitten gepaard kan gaan.

Ondanks het soms behoorlijk epische en melodieuze gehalte is Gory Blister ook nog altijd ongemeen woest. Tijdens het wild om zich heen maaiende Decanted Embryo’s is het moeilijk om zelf ook niet met het meubilair te gaan gooien. Hetzelfde geldt voor het malicieuze Soul-Borne Maladies. Een venijnig hard nummer dat door de vocale bijdrage van niemand minder dan Karl Sanders van Nile, iets onderaards meekrijgt. Diezelfde Karl Sanders doet ook mee in het daaropvolgende Serpent Verse. Een bezwerende de track die erg veel wegheeft van…Nile.

De band vergelijkt zichzelf in de bio met Death, Cynic en Atheist. Daarmee doet de band zichzelf echt te kort. Gory Blister heeft een stoere eigen stijl en geluid. Altijd al gehad. Eigenlijk verandert er dus weinig onder de Gory Blister zon. Earth-Sick weer een knap gewrochten album geworden die gehoord mag worden. Van het uitermate stoere intro tot aan het rustieke en pittoreske outro is het genieten geblazen.

Clode – vocals

Raff – guitar

SyM – bass guitar

Joe La Viola – drums