Loading...

Vijf nieuwe bands voor Eindhoven Metal Meeting 4

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 30-05-2012

De organisatie van E.M.M. heeft weer een paar opvallende bands toegevoegd aan het programma van de vijfde editie van de Eindhoven Metal Meeting. Het hardste festival van Nederland (black/death/ thrash/doom metal & gore/grindcore) vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2012 in de Eindhovense Effenaar.

Allereerst de exclusieve fly in-show van de Zweedse allstar doomband Krux, die niet vaak live optreedt. De vijf gerenommeerde muzikanten in Krux hebben een indrukwekkend verleden in bands als onder meer Therion, Yngwie Malmsteen, Candlemass, Opeth, Arch Enemy, Tiamat, Grave, Entombed en Nifelheim.

Ook uit Zweden en ook een begrip in de metal is het 6(66)-koppige gezelschap van Dark Tranquillity. Bijna een kwart eeuw geleden stond deze band, samen met landgenoten At The Gates en In Flames, aan de wieg van de zogeheten Gothenburg metal.

Daarnaast zal de Belgische black metalband Gorath zijn allerlaatste show ooit geven en E.M.M. valt die pikzwarte eer te beurt. Ook de Oostenrijkse cultband Disharmonic Orchestra wordt speciaal ingevlogen voor een exclusieve show en dat geldt ook voor het Noorse opwindende trio Djerv, dat volgende week zijn nieuwe single en fraaie video Headstone uitbrengt en – afgezien van de support show voor Ministry in 013 Tilburg in juli – verder dit jaar niet meer in de Benelux te zien zal zijn.

In totaal staan er nu 18 bands op het programma en gaan er nu dus nog 14 bijkomen de komende maanden. Op E.M.M. zullen 32 bands gedurende 2 dagen op 2 podia spelen. Info over alle bands is hier te vinden.

Tickets & Info

- Friday ticket €45, -

- Saturday ticket €50,-

- 2 day combi ticket €80,- + free entrance to EMM afterparty in Dynamo on friday

Tickets kunnen besteld worden via de website van E.M.M, De Effenaar of via www.ticketmaster.nl / www.ticketmaster.de

Dark Tranquillity [SE], Disharmonic Orchestra [AT], Djerv [NO], Gorath [BE], Krux [SE]