Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Antigama - Stop The Chaos

Gepost in Reviews door Eric Jan Visceral op 11-06-2012

Tracklist

01. E Conspectu
02. The Law
03. Stop The Chaos
04. Find The Function
05. Intricate Trap
06. The End

Antigama, een kwartet uit Warschau dat in 2000 is opgericht door gitarist Sebastian Rokicki en drummer Krzysztof Bentkowski, heeft met deze 15 minuten durende EP een mooi staaltje werk afgeleverd. Kort maar krachtig! Het werk van deze heren valt het best te beschrijven als “avant-garde grindcore”, tenminste, dat is hoe ze het zélf beschrijven en ik moet ze nageven, het is vrij zieke shit als je van apart en “out of the box” houdt. Stop The Chaos is een op hol geslagen goederentrein, die vrolijk doordendert op 't punt waar hun laatste full length Warning (2009) is gestopt.

De vocalen zijn rauw, de gitaren klinken smerig en de drummer lijkt te werken volgens het principe “ALLES MOET KAPOT!!”. Tussen deze muur van geluid door, is te horen dat er lekker is geëxperimenteerd met riffs en bijna compleet onmogelijke drum en gitaar partijen. Grappig vind ik trouwens het contrast van het laatste nummer tegenover de rest van de voorgaande 5 tracks. Zo rustig, zo sereen, je zou bijna vergeten zijn wat er zich in de afgelopen 12 minuten door je speakers een weg naar buiten heeft weten te werken! Dit nummer, dat de toepasselijke naam The End draagt, is met zijn 3:52 tevens de langste track van allemaal.

Bij veel van dit soort klereherrie-bands valt de productie nogal eens in het water omdat het ene instrument het andere nog wel eens wil overheersen en het een en ander te veel op de achtergrond verblijft en dat is dan weer jammer in zo'n geval! Maar chapeau voor hem/haar die deze EP in elkaar heeft geknutseld, want het geheel klinkt als een perfect geoliede machine! Ik word hier toch best blij van en menig grind/deathmetal addict zal dat kunnen beamen denk ik!

Lukasz Myszkowski - vocals, electronics

Sebastian Rokicki - guitar

Michal Zawadzki - bass

Pawel Jaroszewicz - drums, percussion