Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Papa Roach kondigt nieuw album aan

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 18-07-2012

Papa Roach heeft de titel bekend gemaakt van het in de herfst te verschijnen nieuwe album. "The Connection" wordt op 28 september uitgebracht op Eleven Seven Music / EMI. Het nieuwe album is opgenomen in The Red House studio in Sacramento, CA, de thuisbasis van de band. Het album is geproduceerd door rockveteraan James Michael (Sixx:A.M., Halestorm) en John Feldmann (Panic at the Disco, The Used, Escape the Fate). Tijdens een live chat met fans op de website van de band gaven frontman Jacoby Shaddix, gitarist Jerry Horton, bassist Tobin Esperance en drummer Tony Palermo details prijs over hun zesde studioalbum.

De eerste single van "The Connection" wordt het nummer "Still Swingin" (geproduceerd door John Feldman), vorige week geprimeurd op de Major League Baseball All Stars Home Run Derby op ESPN. Het nummer zal ook gebruikt worden door ESPN/MLB in een aantal speciaal geselecteerde games/events de komende weken. “Still Swingin” komt uit op 2 september. Om vast een stukje te horen van het nummer en wat behind-the-scenes beelden van de clipopnamen in New York City staat hieronder de video.

Door hun enerverende en explosieve liveshows, wordt Papa Roach beschouwd als een van de meest succesvolle live bands van de afgelopen jaren. Na meer dan 10 jaar groot succes in de muziekscene, kwam Time For Annihilation...On the Record and On the Road (Eleven Seven Music, Augustus 2010) binnen op nummer 1 in de Billboard Independent Rock Chart, en op nummer 8 in the UK Independent Rock Chart.

"Papa Roach continue their rebirth" schreeuwde Kerrang. Beide singles van dat album, "Kick in the Teeth" en "Burn" stonden maar liefst 8 weken in de Top 5 van de K’s active rock radio playlist. In de succesvolle jaren daarvoor wist Papa Roach al 8 keer een Top10 hit te scoren, zoals "Last Resort" en "Scars".

Papa Roach [US]