Loading...

FireForce - Deathbringer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-08-2014

Tracklist

01. Deathbringer
02. Highland Charge
03. Combat Metal
04. Thunder Will Roll
05. To The Battle
06. Attracted To Sin And Lust
07. Words Of Hatred
08. King Of Lies
09. Aeons
10. Anubis - Lord Of The Dead
11. Sekhmet - Warrior Goddess
12. MN29
13. Gangland (Tygers of Pan Tang cover)

Deathbringer is de opvolger van het Fireforce debuut March On (2011), en is opgenomen met producers R.D.Liapakis en Christian Schmid in de Duitse Prophecy & Music Factory Studios, genoeg Duitse invloeden dus. En laat dat nou precies ook de insteek zijn voor deze Belgen.

Dat betekent heroïsche power metal met oog voor melodie, precies zoals dat in Duitsland zo populair is. Titelnummer Deathbringer is een goed gekozen opener, lekker vlot, met pittig gitaarwerk, ratelende dubbele basdrums, stoere zang en de nodige meebrulmomenten. Highland Charge laat dan de andere kant van de medaille horen: midtempo, maar evengoed vol power; prima headbang- en meeschreeuwvoer, zeker in het refrein.

Het navolgende Combat Metal is dan de perfecte titel om de muziek van deze band te omschrijven. In combinatie met de niet al te diepgaande teksten denk je bij deze muziek het best aan Manowar, daar lijkt me niks op af te dingen. "Stand Up And Fight, Raise Your Fist Into The Air", wat kan ik daar nog aan toe voegen. Het nummer kent overigens wel de nodige vette gitaarsolo's! Verderop het album laat MN29 je hetzelfde gevoel beleven.

Deze klassieke metal hangt van de clichés aan elkaar, maar kent dan gelukkig weer wel een ijzersterke uitvoering. Een nummer als Thunder Will Roll zal er bij de snelheidsfanaten ingaan als koek, terwijl To The Battle de nodige vuisten in de lucht zal genereren. Fight! Fight! Vanaf Aeons gaat het album echter enigszins de diepte in; dit nummer kent een a-typisch begin, een welkome afwisseling. Met Anubis - Lord Of The Dead en Sekhmet - Warrior Goddess wordt er wat Egyptische thematiek aan teksten en muziek toegevoegd; een slimme zet zo richting het einde van het album.

Als bonus krijgen we ook nog een uitvoering van Tygers Of Pan Tang’s Gangland voorgeschoteld, die qua genre precies past, en waarbij goed naar voren komt hoe modern Fireforce klinkt ten opzichte van veel genre-genoten. Al met al levert Fireforce met Deathbringer een grotendeels voorspelbaar, maar zeer degelijk klassiek heavy metalalbum af. Een aanrader voor de liefhebber!

Filip "Flype" Lemmens - Vocals

Erwin Suetens - Guitars

Yves Vermeersch - Guitars

Geert Van Dyck- Bass

Christophe De Combe - Drums