Loading...

Powerwolf - Blessed & Possessed

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-08-2015

Tracklist

01. Blessed & Possessed
02. Dead Until Dark
03. Army Of The Night
04. Armata Strigoi
05. We Are The Wild
06. Higher Than Heaven
07. Christ & Combat
08. Sanctus Dominus
09. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There Be Night

Zo veel als ik over het vorige album Preachers Of The Night van Powerwolf te melden had, zo kort zou het nu wel eens kunnen worden. Het was twee jaar geleden voor het eerst dat ik over de band schreef, en heb ze dan ook uitgebreid voorgesteld. Ook de muzikale insteek en thematiek kwamen uitvoerig aan bod. Powerwolf is deze zomer toe aan een nieuw album, Blessed & Possessed, en een eerste beluistering leert me dat ik wel heel veel van hetgeen ik toen schreef nu woordelijk kan herhalen. Powerwolf is namelijk echt zo'n band die z'n stijl, geluid en imago gevonden heeft, en daar verder ook geen millimeter meer van af zal wijken.

En dat heeft natuurlijk z'n voors en tegens. Het voornaamste minpunt vind ik dat zo'n band je eigenlijk niet meer kan verrassen. Sowieso zal Powerwolf nooit meer zo'n indruk op mij kunnen maken als dat de band indertijd tijdens de kennismaking op mij gemaakt heeft. Herkenbaarheid en voorspelbaarheid troef. Positief is dat je een zekere kwaliteit kunt verwachten. De band is nu een aantal jaar bezig en zal er wel voor waken om de liefhebbers voor het hoofd te stoten. Wat de band doet, doet het ook goed. Dus staat ook Blessed & Possessed weer vol met degelijke, pakkende, power metal en religieuze thematiek.

Het bombastische intro van het openende titelnummer, inclusief het (kerk)orgel en de Latijnse uithalen zijn exemplarisch voor de aanpak van Powerwolf. Halleluhjah! Wanneer Dead Until Dark en Army Of The Night vervolgen heb ik eigenlijk al weer genoeg gehoord. De gemiddelde snelheid lijkt me wat opgeschroefd ten opzichte van de voorganger, maar dat is dan wel zo'n beetje het enige verschil. Begrijp me goed: hoe negatief dit ook klinkt, ik vind Powerwolf echt wel een leuke band, inclusief de theatrale aanpak (afsluiter Let There Be Night!) en dito concept. Maar eigenlijk kan ik net zo goed een van de vorige albums opzetten. Inwisselbaarheid is troef geworden voor Powerwolf, en dat is natuurlijk altijd jammer. Ik zou graag weer eens verrast worden.

David Vogt "Charles Greywolf" - Bass, Guitar

Benjamin Buss "Matthew Greywolf" - Guitar

Falk Maria Schlegel - Keyboards

Karsten Brill "Attila Dorn" - Vocals

Roel van Helden - Drums