Loading...

Skythen - Silverowls

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-12-2015

Tracklist

01. Silverowls
02. Anthems
03. The Saint
04. Eclipse
05. Wolvesrun
06. It's Alright
07. Motorbreath (bonus, Metallica cover)

Skythen is een Duitse band die vorig jaar is opgericht, Silverowls is het debuut mini-album/EP. Zeven titels sieren de release, die opvallend en eigenwijs afsluit met de Metallica cover Motorbreath. Stoner/sludge schijnt het etiketje te zijn dat we hier op kunnen plakken; in combinatie met de genoemde cover maakt dat me nieuwsgierig, maar snel luisteren dus.

Opener en titelnummer Silverowls maakt al direct duidelijk waar Skythen voor staat: groovende en opzwepende stoner met een opgefokt karakter. Er zitten wel wat hardcore/sludge-elementen in die dat opgefokte aspect verklaren. Het doet bijna een beetje tegenstrijdig aan: het opzwepende van de hardcore-achtige elementen met het relaxte aspect van stoner. Wanneer ik Anthems dan vervolgens hoor gaan de gedachten nog verder richting (post)hardcore, waarbij het stoner-gehalte in het niet valt.

Niet direct een hokje dus voor Skythen; uiteraard spreekt dat voor de eigenzinnigheid van deze band. Wolvesrun laat nog het meest horen van de - naar ik aanneem - hardcore roots van Skythen. Het is een lekker uptempo en agressief nummer, al wordt ook hier de groove niet vergeten. Ik moet eigenlijk stiekem wel een beetje aan Misfits en Danzig denken eigenlijk. Dat zit 'm dan vooral in de sfeer die wordt opgeroepen, want die is eigenlijk wel een beetje spooky. Begrijp me goed: dat is een enorm pluspunt!

Dit Duitse trio blaast me niet direct van de sokken, maar vermakelijk is Silverowls zeker. De muziek klinkt lekker rauw, naturel; daarnaast doet Skythen z'n best om met regelmaat de platgetreden paden een eigen slinger te geven. Leuke kennismaking!

Benjamin Kapidzic - guitars, vocals

Frederic Twisterling - bass, vocals

Jakob Ehmke - drums