Loading...

Odium - Terraform

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 21-01-2016

Tracklist

01. Odyssey
02. Feral Inversion
03. Centipedes
04. Return to Form
05. Delusion
06. Dead
07. Failure II
08. Obsolete
09. The Cell
10. Redemption
11. Displacement of Hope

In oktober 2015 is het Canadese Odium met hun derde langspeler Terraform op de proppen gekomen. De melodieuze death metal band zet weer voet aan wal met goed in elkaar geknutselde nummers. Het geheel vind ik persoonlijk niet echt bijzonder. Het lijkt mij een beetje van alles wat.

De producer zet daarentegen wel goed werk neer, de sfeervolle uitingen worden goed weggezet, zodat ze recht op blijven staan binnen het brute geweld dat we genoeg te horen krijgen. Duidelijke vooruitgang is geboekt, zeker wanneer je luistert naar het in 2012 uitgebrachte Buring The Bridges To Nowhere zegt dat genoeg. Als ik de plaat verder beluister, dan hoor ik wel een geweldige energie die de band neer zet.

Stiekem heb ik wat live materiaal gezien, waaruit blijkt dat Odium deze energie dan ook op het podium met verve neerzet. Dat heeft ook mede te maken met de hechte vriendschap of teamverband die ze in de loop der jaren gecreëerd hebben. Terraform is dan ook een veelzijdig album geworden, vol met energie en agressie, maar ook melodie; en voornamelijk stevige, moderne metal.

Joe Mullen - Drums

Bo Louther - Guitars

Marc Dobson - Guitars

Jake Fortney - Bass

Andrew Fullerton - Vocals