Loading...

Gomorrah - The Haruspex

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 09-01-2016

Tracklist

01. Imperial (1:55)
02. Nine Kings of Sulphur (3:17)
03. Carcosa (2:31)
04. Dismantling The Throne (2:59)
05. Sitra Achra (3:51)
06. Crowns of Flesh (3:50)
07. Cerulean (3:05)
08. Venom and Rapture (4:14)
09. Architects (1:33)
10. The Mark of Veritas (3:40)

De tweede schijf van de heren van Gomorrah (Canada) is uit: The Haruspex. Laten we gelijk maar eens beginnen met de plaat zelf. Test Your Metal Records heeft de plaat uitgebracht, en na wat mailcontact te hebben gehad is het me opgevallen dat ze zeer gecharmeerd zijn van hun brutal/technical muziekstijl. Daar hebben ze een schot mee in de roos gegooid.

Tjonge jonge wat een geweld. Maar waar het heen gaat is mij een compleet raadsel. Het lijkt er op dat ze Meshuggah vaak beluisterd hebben, en dat in hun eigen jasje hebben gegoten met een dikke klodder black metal saus. Toen ze in 2006 opgericht waren, hadden ze hun voorkeur bij black metal, en zijn later meer in de richting gegaan van snelle death metal.

Ik vind het een combi van niks. Zit ik helemaal in de black metal sfeer te komen, word ik er ineens uit gehaald en in de death metal gezet. Ik weet het niet. Als ik de schijf zo beluister zitten er echt gruwelijke riffs en drums in. Om jaloers op te worden. Maar het geheel spreekt mij niet aan. Ik hoop voor de luisteraar die helemaal wild is van een chaotisch klinkende black/death metal mix dat dit voor hen een huzarenstukje is.

Bowen Matheson - Guitars

Jeff Bryan - Vocals

Casey Long-Read - Drums