Loading...

Rage - My Way

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-01-2016

Tracklist

01. My Way
02. Black In Mind (Version 2015)
03. Sent By The Devil (Version 2015)
04. Apuesto A Ganar

Toen gitarist Victor Smolski vorig jaar met slaande deuren het instituut Rage verliet, leek dat het einde van deze band in te luiden. Tel daarbij op dat recentelijk alleen nog maar verzamelaars en een box-set verschenen, dan vermoed je dat het einde van een band nabij is. Niets blijkt echter minder waar: bandbaas Peavy Wagner heeft een tweetal nieuwe kompanen op de kop getikt en maakt als het ware een doorstart.

Het nieuwe nummer My Way moeten we dan maar zien als teken van leven, dat alles ok is met de oude baas. Er wordt gelijk maar een EP van gemaakt, en een video van het titelnummer. Black In Mind en Sent By The Devil (beiden van Black In Mind uit 1995) zijn remakes van oude tracks, om de 'nieuwe' band maar even voor te stellen. Uiteraard zijn deze versies technisch superieur aan de oudere, maar ontberen de oorspronkelijke sfeer. De EP wordt gecompleteerd door Apuesto A Ganar, een Spaanstalige versie van My Way.

Het nummer My Way zelf heeft wat mij betreft niet zo veel om het lijf. Het is vrij oubollige metal zoals we die kenen van Rage. Het refrein - zeker de titel - nodigt uit tot meebrullen, zodat een erg pakkend nummer is ontstaan. Gelukkig wel met wat rauwe randjes, zodat het goed te pruimen is. In tegenstelling tot de ouderdom van de muziek zelf is de productie eigentijds, hetgeen de beluisterbaarheid nog wat opkrikt.

Tja, het is fijn om te vernemen dat Rage nog in leven is, maar of we - gezien deze voorbode - erg gelukkig moeten worden van hetgeen de band te bieden heeft, valt nog maar te bezien. Rage vervalt in middelmatigheid, en dat is toch niet waar de band ooit voor stond.

Peter "Peavy" Wagner - zang, bas

Vassilios "Lucky" Maniatopoulos - drums, zang

Marcos Rodríguez - gitaar, zang