Loading...

Defecto - Excluded

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 01-05-2016

Tracklist

01. Excluded
02. When Daylight Dies
03. You Had It Coming
04. Drifting Into Blackness
05. The Final Transition
06. Rage
07. Desperate Addict
08. Don't Lose Yourself
09. Into Oblivion
10. Sovereign
11. The Sands Of Time

Defecto is een Deense metalband uit de buitenwijken van Kopenhagen, bestaande uit Nicklas Sonne - zang en gitaar, Thomas Bartholin - bas, Frederik Moeller - gitaar en drummer Lars Jensen. De muziek die ze maken is progressieve power metal. Bij de unieke muzikale expressie van Defecto gaat alles over het maken van krachtige progressieve muziek zonder in te boeten op songwriting of melodieën, met bandleden die elk spelen met superieure muzikale en technische capaciteiten. In feite richt Defecto zich op het schrijven van melodieuze, catchy en 'hard-hitting' songs terwijl er nog genoeg ruimte is voor solo's, wilde vocalen en instrumentale uitbarstingen.

In 2012 hebben ze een eerste EP Defecto uitgebracht, waarmee ze in Kopenhagen een prijs als beste metal act hebben gewonnen, tijdens de Underground Music Awards. Daarna is het tijd voor debuutalbum Excluded. Deze is opgenomen en geproduceerd door niemand minder dan Flemming Rasmussen (Metallica) en Jan Langhoff. Ook deed Flemming de eindmix, samen met zanger/gitarist Nicklas Sonne. Zoals ze zelf zeggen klinken ze zoals de klassieke Metallica en de modernere melodieën van Trivium en meng dit dan samen met Dream Theater instrumentaaltjes en symfonische elementen van Nightwish. En het vocale geweld van Russel Allen, James Hetfield en Michael Akerfeldt in één zanger. Dan krijg je een idee van hoe Defecto graag zou willen en misschien ook zou kunnen klinken. Als Nicklas alle zangpartijen heeft gezongen dan klopt dit aardig.

Het album telt elf nummers met een duur van net onder de vijftig minuten, ruim voldoende. Dan de muziek zelf. Het is bijna niet voor te stellen dat deze band nog maar zo kort bestaat. Er straalt toch al een volwassen sound uit alle nummers. Niet alle nummers zijn even goed, sommige klinken zelfs een beetje rommelig. Wellicht toch nog iets om bij een volgend schrijfproces rekening mee te houden. Wel duidelijk te horen is wie de broek aan heeft in de band: Nicklas Sonne. Hij verzorgt niet alleen de zang en de overduidelijke solo’s, ook is hij de manager (En daarnaast ook nog leadzanger van Malrun). Het is wel een zanger die van vele markten thuis is: clean, grunten, schreeuwen het lijkt hem allemaal erg gemakkelijk af te gaan. Al met al is dit zeker geen slechte plaat, fans van al eerder genoemde bands moeten zeker een luisterbeurt gunnen aan deze Deense band.

Nicklas Sonne - zang, gitaar

Thomas Bartholin - bas

Frederik Moeller - gitaar

Lars Jensen - drums