Loading...

Katalepsy - Gravenous Hour

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 31-05-2016

Tracklist

01. In the Dark of Stars
02. Blindead Sultan
03. To the Lords of Nihil
04. Critical Black Mass
05. The Long Bright Darkness
06. Monastery of Nothing
07. After Omega
08. Grave New World
09. Ghoul Inquisitor
10. Tephra
11. In the River of Red

Dat het Oostblok een enorme broedplaats is voor scheepsladingen bands, is nowadays wel duidelijk voor de doorgewinterde metalhead. Zo is Moedertje Rusland niet alleen een goeie leverancier van de meest idiote filmpjes op internet, maar hier komt ook een hoop kwaliteit vandaan op death metal vlak! Zo ook het Russische vijftal uit Moskou met de illustere naam Katalepsy. Deze vrolijke heren brengen sinds de oprichting in 2003, met Gravenous Hour pas hun tweede langspelert uit. Evenals zijn voorganger Autopsychosis, is dit ook weer een dijk van een album.

De vocalen zijn op dit album meer ‘growly’ en de squeels zijn ten opzichte van ouder werk, nu eigenlijk zo goed als helemaal achterwege gelaten (wat ik persoonlijk wel jammer vind, maar ja ik ben dan ook gewoon een heel groot fan van muziekjes met een occasional ‘varkentje’ op zang… maar dat terzijde). Het doet ook zeker niet af aan de kwaliteit van het totaal, want deze band blijft echt supervet! De drums ratelen je weer als een hondsdolle gatling-gun om je oren, het gitaargeluid is vies, laag en traag én men is op deze plaat ook niet vies van her en der een verdwaalde bassdrop. Qua tempowisselingen wordt er prima gebruik gemaakt van lomp en traag, tegenover snel en venijnig en met de productie zit het wel snor.

Het album telt elf tracks, waarvan de opener en de afsluitende track instrumentaal zijn. Met een speelduur van 40:06 minuten is dit voor liefhebbers van brute death metal en slammy stuff, een dikke garantie voor een blije grijns op je bakkes! Zoals als de filmtitel over een bepaalde Engelse geheimagent ooit luidde en ook hier mooi van toepassing is zou ik willen zeggen:

“From Russia Witlof”

Final verdict: Katalepsy levert kwaliteit en Gravenous Hour is dan ook zeer zeker niet een album om te laten liggen als je van lompe herrie houdt!

Anatoly - bass

Anton - guitar

Dmitry - guitar

Eugene - drums

Igor - vocals