Loading...

Die Krupps - Live Im Schatten Der Ringe

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 13-05-2016

Tracklist

01. Intro
02. Blick Zur ck Im Zorn
03. Dawning Of Doom
04. Risikofaktor
05. Im falschen Land
06. Essenbeck
07. Der Amboss
08. The Machinist of Joy
09. Part of the Machine
10. Industrie-Mädchen
11. Schmutzfabrik
12. Robo Sapien
13. Metal Machine Music
14. To The Hilt
15. Nazis Auf Speed
16. Fatherland
17. Machines of Joy
18. Crossfire

Waar mijn collega Chris in 2015 de laatste up-date heeft verstrekt van de heren van Die Krupps over hun laatste cd V (welke terug te vinden is op onze site) beschrijf ik hun nieuwste aanwinst. Wel te verstaan die Krupps Live Im Schatten Der Ringe.

Deze live-CD verschijnt vandaag, op vrijdag de 13e(!) en zal door de fans met open armen ontvangen. Het overweldigende optreden is vastgelegd op het uitverkochte E-Tropolist Festival in de Turbinenhalle te Oberhausen op 22 februari 2014. Na alle opnames zorgvuldig te hebben bekeken en gesorteerd, is het materiaal terug gebracht tot 90 minuten old skool industrial.

Tevens gaan ze, ondersteund door deze live DVD, een aantal optredens in Europa verzorgen waar de heren o.a. op het grootste Duitse Metal Festival Wacken Open Air staan. Qua visueel inzicht over de dvd kan ik niks toelichten omdat ik alleen de live muziek voor me heb liggen. En dit klinkt als een zeer puike opname.

Bij het voor mij zeer bekende nummer Dawning of Doom wordt mijn interesse wakker geschud. Het opent ook lekker duister en smerig. Tevens merk ik ook dat het tempo live is opgeschroefd. Of dat altijd beter is weet ik niet, maar vaak komen naar mijn mening snelheidsveranderingen niet altijd goed uit de verf.

Nummers zijn natuurlijk in originele staat geschreven en opgenomen. Vaak is het zo, als men de snelheid aanpast het ten koste gaat van het nummer. Maar in het geval van Die Krupps komen ze er goed mee weg.

Na de hele schijf te hebben beluisterd, denk ik dat er hier een zeer goeie live registratie is neergezet. Mocht je nog eens na een lange warme al dan niet beschonken festivaldag een lekkere afsluiter zoeken, dan zou ik zeker een poging gaan wagen om Die Krupps live te gaan bewonderen.

Jürgen Engler - vocals, keyboards, guitars, steel-o-phone

Ralf Dörper - samples

Marcel Zürcher - guitars, keyboards