Loading...

Sisters Of Suffocation - Brutal Queen

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 15-05-2016

Tracklist

1. Brutal Queen
2. Tales of a Martyr
3. Fuck It
4. Skinless Flesh
5. Host of A Dead Fetus

Dat dromen geen bedrog hoeven te zijn bewijst wel weer bij het ontstaan van Sisters Of Suffocation. Vocalist Els Prins had dus deze droom. Gevangen in een dromenweb, is Els opzoek gegaan naar haar toekomstige mede-strijdsters. En met het gezegde 'zoekt en gij zult vinden' liep ze (ik denk rond 2013) gitariste Simone van Straten tegen het lijf. Samen gingen de dames op zoek naar een volledige band. Deze zoektocht resulteerde in de vorm van bassiste Marjolein van den Nieuwenhuizen en drumster Amber de Buijzer tot een volledige death metalband.

In juli 2014 kwamen de dames al met hun eerste single Boundaries op de proppen en met het overige materiaal begonnen ze eerst Eindhoven en omgeving, en aansluitend Nederland te veroveren. Door voor mij onduidelijke redenen (verder niet interessant) is in mei 2015 Marjolein opgestapt, en werd haar vervangster Puck Wildschut geïntroduceerd. Of het verder belangrijk is dat sommige van de dames een soort van metal-opleiding hebben genoten weet ik verder ook niet. Ik ben van mening dat het in je bloed moet zitten. Blijkbaar hebben ze wel goede adviezen mee gekregen van de allereerste Metal Factory wereldwijd, gevestigd in Nederland.

Onlangs is op 11 april jongstleden is hun eerste EP uitgekomen onder de naam Brutal Queen. Brutal Queen is tevens het openingsnummer, welke direct volledig binnenkomt. Tevens wil ik er even bij vermelden dat het voor mij geen ene reet uitmaakt welke doelgroep of sekse muziek maakt, en ik gewoon zoals alle andere platen mijn mening geef. Wat ik wel bijzonder knap vind - buiten dat er blijkbaar zeer weinig getalenteerde jonge vrouwen zijn die metal maken - dat er in nogal een korte tijd een fantastisch death metal-schijfje tot stand is gekomen.

Ik bespeur hier een enorme enthousiasme, dat gepaard gaat met de nodige agressiviteit, vakkundigheid en vooral brute metal! Ik ben dan ook zeer benieuwd naar meer materiaal van Sisters of Suffocation.

Els Prins - zang

Simone van Straten - gitaar

Amber de Buijzer - drums

Puck Wildschut - bas