Loading...

Impavidus - Impavidus

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 05-07-2016

Tracklist

1. Heavens Gate
2. Exculpate
3. Black Mirror
4. Scourge

Wow! I really like Manchester! De death metalband Impavidus komt dus uit Manchester, en heeft begin dit jaar hun debuut-muziekje in de vorm van een vier tracks tellende, sterke EP uitgebracht, genaamd heel toevallig, Impavidus.

Wat een zeer open-minded muzikaal werkje is dit geworden, waarop de meest, werkelijk heerlijke moddervette grooves die werkelijk waar overkomen als een denderende super dieseltrein; waarin een meisje (Michelle) zich schuilhoudt en met super-lieflijke zang zich dapper staande weet te houden. Wat een gewaagde, maar heerlijke combinatie.

Dit is echter pas een onderdeel van wat er zich in de nummers afspeelt. Als ik de strakke en agressieve ritme-sectie verder volg wordt dat meisje me toch een brulboei, die wordt ondersteund door Paddy (bass & vocals) en Gav (guitars & vocals) als een soort beschermengelen, in dit geval kunnen we dan het lieflijke wel weg laten. Het lijkt wel of drummer Chris de hele horde achterna zit met olievaten als drums... wat een power.

Voor producer Chris Fielding lijkt me dit een positieve uitdaging te zijn geweest. Zo te horen is dat dan ook prima gelukt in de Sky Hammer studio's. Deze band verdient zeker bij mij een plaatsje in de beste nieuwkomers van 2016.

Michelle Adamson - Vocals

Patrick McBride - Bass, Vocals

Gav Smith - Guitar, Vocals

Chris O'Rourke - Drums