Loading...

Sisters Of Suffocation - Brutal Queen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-08-2016

Tracklist

01. Brutal Queen
02. Tales Of A Martyr
03. Fuck It
04. Skinless Flesh
05. Host Of A Dead Fetus

Huh, Sisters Of Suffocation? Brutal Queen? Die hadden we toch al besproken? Dat blijkt te kloppen, collega Marc heeft een aantal maanden geleden al een en ander uit de doeken gedaan over deze geheel uit dames bestaande thrash/death metalband uit Eindhoven; en hun eerste EP.

De aanleiding voor dit stukje is een simpele: Het vaderlandse Hammerheart Records heeft zich inmiddels over de dames ontfermd. Dit is eergisteren (23 augustus) bekend gemaakt, en direct krijgen we deze 'nieuwe' promo onder de neus geduwd. Helemaal niet nieuw dus, maar het geeft wel meteen aan dat het label de zaken voortvarend aanpakt. Brutal Queen zal in de Hammerheart-versie op 19 september verschijnen.

Over Brutal Queen en de muziek die daarop staat hoef ik verder niks te vertellen, daarvoor verwijs ik naar het hierboven genoemde stuk. Volgens mij is dit ook gewoon exact dezelfde EP (maar dan met Hammerheart-logootje er op vermoed ik). Ik hoop dat Sisters Of Suffocation door kan gaan op hun voortvarend ingeslagen pad, en kijk uit naar echt nieuw materiaal. Ik vind Brutal Queen namelijk aangenaam luistervoer. Een debuutalbum zal echter zeker nog een jaar op zich laten wachten, en is aangekondigd voor 'de tweede helft van 2017'. Vooralsnog zijn de dames druk met optreden!

Els Prins - zang

Simone van Straten - gitaar

Amber de Buijzer - drums

Puck Wildschut - bas