Loading...

Illyrian - Round 2: Fight!

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 05-11-2016

Tracklist

01. Walking in Sunshine
02. Round 2: Fight!
03. Opulent & Imperial
04. Chaotic Neutral
05. Zeta Reticulan
06. Mindbender
07. Five by Five (The Dark Slayer Comes)
08. Wings of Freedom
09. Technodrone
10. Sound of the Serpent Siren

De nog voor mij totaal onbekende thrash metalband Illyrian, afkomstig uit Canada, heeft op 7 oktober hun debuutalbum Round 2: Fight! uitgebracht. Althans debuut, er is in 2014 nog een eerdere LP verschenen (Welcome to the Hellmouth) met de oude naam en line up, genaamd Hellborn Death Engines. Dan denk ik: nieuwe start + nieuwe nummers = debuutalbum. Dus in 2011 is de band onder de nieuwe naam Illyrian verder gegaan en na wat ontwikkelingen te hebben doorstaan en de puntjes op de spreekwoordelijke i te hebben gezet zijn ze uiteindelijk met hun toepasselijk getitelde debuutschijf Round 2: Fight op de proppen gekomen.

Als ik de biografie verder bestudeer wordt mijn interesse toch wel gewekt, met name waar Illyrian door beinvloed is. Noem bands als Havok, Revocation en Exodus, om maar even een greep te doen. En als je dan ook nog eens podia hebt gedeeld met onder anderen King Parrot, Origin, Beyond Creation en Cauldron, ja dat wekt wel mijn interesse!

Met opener Walking in Sunshine gaan we terug naar het eerste uur van de thrash metal, dit alleen muzikaal gezien, want qua zangstijl komt er grunt in voor en dat is naar mijn idee dus weer hedendaags. En alweer kan je er dus niet van uit gaan dat wanneer je podia gedeeld hebt met bovengenoemde bands, dat dat vanzelfsprekend inhoudt dat je zelf ook een enorm goeie band bezit.

Uiteraard zit ik weer te klagen en te zeiken, maar ik ben totaal niet onder de indruk. Naar mijn idee is het allemaal wel heel erg netjes en degelijk geproduceerd en ingespeeld. Ik mis echter de oprechte agressie van thrash metal. Natuurlijk zijn het goeie muzikanten en ook erg goede nummers. Maar ik heb er niks mee. Het lijkt er op om er zoveel mogelijk techniekjes in te verwerken om met de zogeheten echte mannen mee te kunnen doen. Ik zou daarentegen zeggen: begin eens met spontaniteit.

Dit is wel lichtelijk terug te horen op Opulent & Imperial en Mindbender, waar ik dan toch gelukkig wat blijer van word. Als ik de muziek zo beluister, zal het er live ook niet echt ruig aan toe gaan maar meer als 'another day at the office'. Maar genoeg geluld. Voor de lieden van tamme thrash metal zou dit een must have moeten zijn. Ik word er niet wild van helaas.

Scott Onofrychuk - Vocals, Guitar

Brandon McNeil - Guitars, Vocals

Jeff Perry - Bass, Vocals

Darren May - Drums