Loading...

Iron Bastards - Fast & Dangerous

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-01-2017

Tracklist

01. Fast & Dangerous
02. The Code Is Red
03. Rock O'Clock
04. The Princess & the Frog
05. Out of Control
06. The Wise Man
07. Born on the Wrong Side
08. Sarcasm
09. Ballbreaker Number One
10. The Snake in the Sky
11. Vintage Riders

Zonder ook maar iets gehoord te hebben of me verder in deze band verdiept te hebben, moest ik bij Iron Bastards direct aan Motörhead denken. De albumtitel Fast & Dangerous past daar natuurlijk ook prima bij. Deze Franse band doet er dan ook niet moeilijk over dat ze (de muziek van) Lemmy en co aanbidden: Fast Rock'n'roll noemen ze hun muziek, en de facebook-pagina van de band vermeldt slechts 1 invloed: Motörhead. Fast & Dangerous is hun tweede album, opvolger van het debuut Boogie Woogie Violence van september 2015.

De bandnaam is dan ook nog eens samengesteld uit twee Motörhead-albums: Iron Fist en Bastards. Het is dan weliswaar voorspelbaar om te constateren dat de muziek van dit Franse trio (in al dan niet toevallig een exact dezelfde samenstelling) sprekend lijkt op het grote voorbeeld, maar ja, het is nou eenmaal wat het is. Motörhead-worship van de bovenste plank, maar, eerlijk gezegd, dan net iets minder interessant.

Daar waar het grote voorbeeld door de jaren heen prima in staat is gebleken om beklijvende nummers te componeren, wringt daar bij Iron Bastards de schoen. Dit is echt prettige muziek om naar te luisteren, en de band zal op menig (festival)podium hoge ogen gooien, maar echt spannende nummers hoor ik hier niet voorbij komen.

Na beluisteren van Fast & Dangerous is er letterlijk niet 1 nummer dat over langere tijd blijft hangen. Natuurlijk verwacht ik hier geen Ace Of Spades, Overkill, Killed By Death of Bomber, maar wat Iron Bastards hier te bieden heeft is wel erg vrijblijvend. En dat mag natuurlijk ook. Vooral geschikt voor uw (wilde) bruiloften en partijen.

David Bour - Bass, Vocals

David Semler - Guitars

Anthony Meyer - Drums