Loading...

Dark Messiah - Dark Messiah

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-01-2017

Tracklist

1. Dark Messiah (5:02)
2. No Soul to Sell (4:42)
3. Eliminate the Enemy (6:36)
4. Death from Above (5:08)
5. Your Final Breath (5:08)

Dark Messiah is een nieuw metalband, afkomstig uit Winnipeg, Manitoba, Canada. Vijf vrienden slaan de handen ineen om de thrash metal-helden van de jaren '80 te eren. Het zelfgetitelde Dark Messiah is eigenlijk een eerste demo/promo, door de band zelf op hun bandcamp-pagina vereeuwigd. Ergens deze dagen moet er ook een CD-versie van verschijnen. Vijf nummers in een krap half uurtje vormen de kennismaking.

'Voor fans van Metallica, Slayer, Pantera, Megadeth en Anthrax' schreeuwt het promo-praatje. Qua muzikale insteek klopt dat redelijk, qua niveau nog niet eens bijna. Het is namelijk maar een mager geproduceerde EP die de heren ons voorschotelen. Na het lezen van de bio had ik wel zo mijn verwachtingen omtrent Dark Messiah, maar die worden zeker niet ingelost.

Ik vind de grotendeels midtempo en bij vlagen groovende thrash op zich best om aan te horen, maar als ik niet beter zou weten zou ik deze muziek direct en rechtstreeks in de jaren '80 geplaatst hebben. Misschien is dat ook wel de bedoeling, de muziek klinkt namelijk behoorlijk authentiek. Maar dan nog zitten er wel wat haken en ogen aan de muziek op deze EP. De zang vind ik niet erg sterk, maar ook het gitaarwerk kan me niet constant bekoren.

Ik hoor heel goed wat deze band wil, de oubollige thrash heeft ook zeker z'n charmes, maar eigenlijk heb ik het idee dat een release als deze nog wat te vroeg komt. Er mag nog wat geschaafd worden aan de composities, en bij voorkeur ook aan de productionele aspecten. Ik ben wel benieuwd hoe het Dark Messiah verder zal vergaan.

Lagg Walker - Bass

Robert Schau - Drums

Lawrence Reimer - Guitars

Jonathan Hayward - Guitars

Stephen Chubaty - Vocals