Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Hexa Mera - Enlightenment

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 13-05-2017

Tracklist

01. Empyrean
02. Anthropic Principle
03. Inhuman
04. Divide et Impera
05. Brotherhood
06. Dare to Know
07. Union
08. Archetype of Hate
09. Godless
10. This Bleeding
11. Enlightenment

Voor een eerste levensteken van een beginnende band, in ogenschouw nemend hoe het materiaal is opgenomen, kan Hexa Mera met een frisse blik de toekomst in kijken. Dit is duidelijk nog een jonge band die de eigen mogelijkheden nog moet gaan ontdekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Dit waren zo ongeveer de laatste woorden van mijn collega Chris die in 2012 de review van Hexa Mera's eerste demo heeft geschreven. Helaas hebben we niks mogen vernemen van de genoemde debuutplaat Human Entropy uit 2014.

Nu in 2017 kregen we wel hun tweede langspeler toegestuurd die de naam Enlightenment mee heeft gekregen. Deze is afgelopen 31 maart in de winkel beland en staat boordevol melodieuze metal nummers. Je kunt dus veel toetsen, sfeervolle gitaren, swingende drums en lekkere grunts verwachten. Het is een een leuke schijf geworden met een knipoog naar laten we zeggen halverwege de jaren 2000. Dit jaar op Graspop Metal Meeting gaan de mannen het publiek ongetwijfeld vermaken met hun nieuwste aanwinst Enlightenment.

Yannick Schmit – Zang

Pierre Baudez – Drums

Mathias Vergaelen – Gitaar

Dennis De Braekeler – Bas

Jan Huygens – Gitaar