Loading...

Inferum - Modern Massacre

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-08-2017

Tracklist

01. Modern Massacre
02. Blinding Supremacy
03. Rotten King
04. Incineration

Inferum maakte ook op mij indruk tijdens de Metal Battle-finale in het Harderwijkse Estrado. Ik begrijp heel goed dat juist deze band als winnaar uit de bus kwam; dat ik daarin niet alleen sta blijkt wel uit het gegeven dat de band ook in de Wacken Battle en op Wacken Open Air zelf hoge ogen gooide. Het werd dan ook hoog tijd dat Inferum hun energieke metal eens op een schijfje dan wel digitaal zou gaan vereeuwigen. Eerder deze maand verscheen de debuut-EP met de naam Modern Massacre.

De jongeren (ongeveer twintig jaar) uit Eindhoven (en omgeving?) die Inferum bevolken zijn studenten aan de Metal Factory aldaar. Samen met bijvoorbeeld de populariteit van Sisters Of Suffocation lijkt het er dan toch op dat dat een opleiding is die de serieuze muzikanten klaar stoomt voor een loopbaan in die richting. Ach, ik weet het wel, daar komt wel meer bij kijken; maar als broedplaats voor talent lijkt de opleiding toch wel van waarde. Bovendien is Inferum nog geen jaar bij elkaar!

Inferum zelf noemt z'n muziek mechanical death metal. Dat betekent in elk geval een combinatie van zware, enigszins progressieve, maar vooral groovende (staccato) gitaarriffs, brute vocalen (al dan niet gepitched) en mechanisch strakke ritmes. Ik moet vooral denken aan een wat zwaardere versie van Avatar, of een mix van moderne, groovende, en nu metal in het algemeen. Zo doet Rotten King me bij momenten bijvoorbeeld stiekem denken aan Coal Chamber. De muziek van Inferum is namelijk zelden snel, en moet het dus vooral hebben van de pakkende en beukende combinatie van groove en ritme. Ook elementen van metalcore zijn hier aanwezig, Blinding Supremacy gaat behoorlijk in die richting.

Zo staat Inferum eigenlijk garant voor datgene dat in moderne metal gevraagd - en dus ook geboden - wordt. Geen eenheidsworst, maar een eigen insteek. "Live is het beter" lijkt me een typisch geval van open deur, want op die manier is de muziek ook ontstaan denk ik zo. Het kwintet staat z'n mannetje, het geloof in eigen kunnen lijkt me gerechtvaardigd gezien alle positieve reacties die de band ten deel vallen. Ik doe daar graag aan mee, want Modern Massacre (een terecht gekozen titel dus) is een uitstekend visitekaartje voor een beginnende band met aanvalslust! Ik houd Inferum zeker in de gaten.

Morrison De Boer - Vocals

Wouter Macare - Drums

Lars Deelman - Guitar

Ozzy Voskuilen - Guitar

Stan Albers - Bass