Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Cannabis Corpse - Left Hand Pass

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-11-2017

Tracklist

01. The 420th Crusade
02. In Dank Purity
03. Final Exhalation
04. Chronic Breed
05. In Battle There Is No Pot
06. Grass Obliteration
07. Left Hand Pass
08. Effigy of the Forgetful
09. Papyrus Containing the Spell to Protect Its Possessor Against Attacks from He who Is in the Bong Water
10. The Fiends That Come To Steal the Weed of the Deceased

Sativa master, Mighty lord of weed, Please grant your knowledge unto me

Long have we, Traveled seeking, Weed most devine, We must get high

Cannabis Corpse is de band rond de tweelingbroers Josh en Phil Hall, actief sinds 2006. Ooit begonnen als een deathmetal parodie is de band van marihuana liefhebbers een heel eigen leven gaan leiden, en inmiddels toe aan het vijfde album: Left Hand Pass.

Alsof de bandnaam al niet duidelijk genoeg is; Cannabis Corpse is altijd goed voor een woordgrapje of wat. De aankleding lijkt misschien wat flauw, maar Cannabis Corpse is inmiddels natuurlijk stiekem gewoon een hele strakke band. De tekstuele knipogen zijn onder anderen bedoeld naar bands als Bolt Thrower, Carcass en uiteraard Entombed.

En o ja, over de muziek moet ik het dan ook nog gaan hebben. Nou, dat is niet zo moeilijk. Cannabis Corpse maakt namelijk heerlijk groovende old school death metal, die simpel te omschrijven is als jaren '90 Florida death metal worship, met invloeden van uiteraard de idolen van Cannibal Corpse, maar daarnaast ook bands als Deicide en Obituary.

Zoals gezegd strak uitgevoerd, geen greintje originaliteit, maar voor de liefhebber absoluut een lust voor het oor, kwalitatief dik in orde. De muziek glijdt soepeltjes binnen, en wie oor heeft voor de teksten vindt daarin zeker een extra aantrekkingskracht; daar zitten echt de nodige spitsvondigheden tussen. Deze band geeft gewoon een leuke draai aan het genre.

Phil "Landphil" Hall – Vocals, Bass

Josh "Hallhammer" Hall - Drums

Ray Suhy - Guitars