Loading...

Engulf - Subsumed Atrocities

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 07-01-2018

Tracklist

01. Aeons Of Hate
02. Graviton

De Amerikaanse muzikant Hal Microutsicos (voor sommigen een begrip, voor mij totaal onbekend) is onder anderen gitarist bij Blasphemous, en zanger/gitarist bij Chapel of Ruin. Daarnaast is hij vanaf 2015 een aantal demo songs op gaan nemen, en na ruim 2 jaar slijpen heeft de beste man zijn death metal eenmansband Engulf bekendheid gegeven door een twee nummers tellende EP uit te gaan brengen. Deze EP heeft de naam Subsumed Atrocities meegekregen, en hierop bespeelt Hal alle instrumenten zelf.

De bedoeling van deze wending is, om meerdere EP's uit te gaan brengen, die vervolgens gaan leiden tot een volwaardig album. Deze EP duurt maar liefst 8:50 minuten en is dus goed voor wel twee hele nummers: Aeons Of Hate en Graviton. Waarom de beste man deze richting heeft gekozen is mij volstrekt onduidelijk. Waarschijnlijk wil Hal bespeuren waar de desbetreffende muziek-fanaten op zitten te wachten.

In alle smerigheid wordt Aeons Of Hate op je afgevuurd, met een moddervette en laag gestemde instrumenten kanonnade wordt duidelijk dat het hier gaat om gore death metal van de oude stempel, denk een beetje richting Morbid Angel. Lekkere blastbeats en een enorme diepe grunt zetten de piek op deze twee nummers. Graviton doet er zelfs nog een klein schepje boven op.

Niet dat het geheel vernieuwend is, maar met de productie van Chris Kelly en de mogelijkheden van diens apparatuur heeft dit de dusdanige interesse gewekt bij het Italiaanse platenlabel Everlasting Spew Records (nadat de EP eerder al digitaal in eigen beheer was verschenen). Zo kan hier gesproken worden van een geslaagde promo van wat ons nog te wachten staat.

Hal Microutsicos - zang, gitaren, bas, drumprogrammering

  • Lekker plaatje

    Door Marc Brouwer op 07-01-2018 14:37:41

  • zeker!

    Door Peter Hagen op 07-01-2018 23:27:50