Loading...

Deströyer 666 - Call Of The Wild

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-02-2018

Tracklist

01. Violence Is Golden
02. Stone By Stone
03. Call Of The Wild
04. Trialed By Fire

Deströyer 666 blijft doen waar ze het beste in zijn: de band schopt keihard kont, en draagt vanuit het hart de kneiterharde heavy metal uit. Geen compromis, geen bullshit, gewoon hard in je smoel en recht voor z'n raap! Begin 2018 vullen de Australiërs de kloof tussen twee albums met de EP Call Of The Wild, met een uitgesproken klassieke smaak.

Het Australische kwartet, 'echte mannen', doet niet aan zeurderige nostalgie, maar houdt wel keihard vast aan hun old school wortels, die recht naar beneden reiken tot aan de gouden eeuw van het door ons zo geliefde metaal. Ondertussen probeert de band wel fris en relevant te blijven, en oud en nieuw te verenigen. Call of the Wild bevat drie nieuwe tracks en de gereviseerde klassieker Trialed By Fire, die voor het eerst te horen was op de EP Terror Abraxas uit 2003.

Wie Deströyer 666 kent zal hier dan ook niet voor verrassingen komen te staan, daar is het de band niet naar. Naast het snelle black/thrash-werk waar de band z'n bekendheid mee heeft vergaard, op deze EP vertegenwoordigd door Stone By Stone en Call Of The Wild (beetje Venom-achtig?), laat de band horen ook in een minder voortdenderend stramien te overtuigen. Opener Violence Is Golden laat in eerste instantie de epiek hoogtij vieren alvorens het gaspedaal in te trappen. Het is een lekker vlot ouderwets heavy metal-nummer dat de liefhebber zeker zal aanspreken.

De nieuwe versie van Trialed By Fire overtreft (uiteraard) de oude qua techniek, maar het positief verrassende vind ik dat de authentieke sfeer bewaard is gebleven. Het is en blijft een lekker donker nummer, dat gevoelsmatig wel raakvlakken heeft met atmosferische black. Stiekem vind ik dit uitgesponnen werkstukje het beste van het viertal. Al met al vind ik Call Of The Wild voor een tussendoortje nog prima de moeite waard. En met dank aan het label kun je 'm hieronder in z'n geheel beluisteren:

KK - guitars, vocals

Ro - guitars, vocals

Felipe - bass

Perra - drums