Loading...

Hellnite - Midnight Terrors

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-03-2019

Tracklist

1. Projection
2. Phantom Force
3. Spirits Prevail
4. Beasts From The Deep
5. Thrash of The Living Dead
6. Darker Than Black
7. Stage On Fire
8. The Necromancer
9. Midnight Terror

Oorspronkelijk opgericht in Mexico in 2014, is Hellnite, de eenmansband Paolo Belmar, verhuisd naar Canada en staat op het punt om zijn atmosferisch-apocalyptische debuutalbum uit te brengen: Midnight Terrors. Deze multi-instrumentalist heeft het potentieel en de vuurkracht om een ​​interessante aanval op muziek te creëren. Op deze release verbreidt Hellnite een fatsoenlijke breed en vakkundig uitgevoerde mix van de oeroude heavy en thrash metal-boodschap. Verwacht geen innovatieve nieuwigheden, maar het zal een hoopvolle blauwdruk geven om op te bouwen.

Na de obligate introductie Projection, ontploft Hellnite volledig met Phantom Force - een eerste single die vorig jaar al was uitgebracht. Een pompeuze track, volgepropt met riffs, die meer gebaseerd lijkt op de NWOBHM dan op thrash. Hoe dan ook swingt het lekker weg, het gitaarwerk is prima te doen; al valt me wel direct een minpunt op: de zang ontbeert passie, het lijkt wel alsof de tekst zo'n beetje wordt voorgelezen. En dat vind ik wel een beetje raar, op z'n minst. Voorzichtige eerste conclusie: muzikaal dik in orde, vocaal wat minder.

Na Spirits Prevail en Beasts From The Deep blijkt me dat voorgaande conclusie gehandhaafd kan blijven. Ik zou Hellnite serieus aan willen raden om een goede zanger te zoeken, zodat de vocalen net zo gepassioneerd kunnen worden uitgevoerd als de muziek. Want met de opzwepende metal is hier echt niks mis, met het spetterende gitaarwerk als grootste plus. Ok, het is wat oubollig allemaal, maar de uitvoering swingt als een tiet. Met die authentieke old school feel vind ik persoonlijk niks mis.

Want ook bij nummers als Thrash of The Living Dead, Stage On Fire en het afsluitende titelnummer Midnight Terrors kan ik echt niet stil blijven zitten. Ik ben in de jaren '80 min of meer opgegroeid met dit soort heavy/thrash metal, dit geluid voelt dan ook erg vertrouwd aan. Paolo Belmar blijkt niet specifiek een hoogvlieger, maar heeft met Midnight Terrors een alleraardigst en onderhoudend album afgeleverd voor met name de old school liefhebber. Vuist in de lucht en mee-brullen en -bangen!

Paolo Belmar - Guitars, Vocals, Bass, Drums