Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Defy The Curse - Defy The Curse

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-03-2019

Tracklist

01. Disdain
02. The Messiah Complex
03. Oblivion
04. Progress To Nonetheless
05. Obsolete

Voormalige leden van Collision, Cauterize, Inhume, The Guilt Parade, Mangled en Legion of the Damned staken in 2016 de koppen bij elkaar. Allemaal afkomstig van bekende acts uit de regio Noord-Limburg vonden ze elkaar in hun "oude liefde roest niet" voor old school death metal.

De Nederlandse death dealers van Defy The Curse zijn schaamteloos in hun voorliefde voor de Nihilist/Entombed-stijl Zweedse death metal/crust-mix op hun gelijknamige debuut-EP. Razende buzzsaw-gitaren en ranzige vocalen worden in hoog tempo uitgespuugd, en vermengd met een groovende ritmesectie voor maximale impact. De EP verscheen in november 2018 digitaal in eigen beheer, een maand later voorzag Hammerheart in een fysieke release.

Gehuld in een laag van old school crust is Defy the Curse verstikkend in zijn grooves en opzwepend en extreem headbang-baar op zijn snelst (Oblivion). Defy the Curse is met hun EP niet het wiel opnieuw aan het uitvinden, maar ze weten zeker hoe ze een effectieve en groovende death metalsong in elkaar moeten sleutelen (zoals afsluiter Obsolete in optima forma laat horen).

Het viertal oudgedienden houdt niet van tijd verspillen en rost de vijf tracks er in een nietsontziend tempo en zonder enige vorm van franje doorheen. Old school punk/crust/death in z'n puurste vorm. Behalve het door de band zelf aangehaalde Entombed doet deze muziek me vooral aan Vallenfyre denken. Ik geniet er elke seconde van, dit smaakt zeker naar meer!

Wouter Wagemans - Vocals

Harold Gielen - Guitar, Vocals

Boris Janssen - Bass

Bjorn Surmanski - Drums