Loading...

Red Death - Sickness Divine

Gepost in Reviews door Douwe op 01-04-2020

Tracklist

01. Sickness Divine
02. Face The Pain
03. Sword Without A Sheath
04. The Anvil's Ring
05. Sheep May Unsafely Graze
06. Path Of Discipline
07. (Refuse To Be) Bound By Chains
08. Dreadful Perception
09. Ravage
10. Exhalation Of Decay

Red Death maakt thrash/hardcore. Of zoals men eind jaren ’80/begin ’90 in de volksmond placht te zeggen: crossover! Uit Amerika afkomstig, opgericht in 2013 en met Sickness Divine toe aan hun derde volwaardige langspeler. En hun eerste op Century Media. De band brengt me met hun muziek terug naar eind jaren tachtig, toen deze vorm van crossover met enige regelmaat uit de Verenigde Staten naar Europa overwaaide. Wellicht zal die zelfde nostalgie ook het unique selling point van deze Amerikanen geweest zijn, waardoor ze een deal bij Century Media voor elkaar hebben gekregen.

Overigens niets ten koste van Red Death. Er wordt strak gespeeld, het geluid is goed en de band weet zijn songs goed te componeren. De zang van frontman/bassist Chad Troncale is echter wel wat monotoon en zit tussen hardcore en metal in. Maar dan bij vlagen zelfs ietwat vals en met weinig emotie. Daardoor niet sterk genoeg om mij te overtuigen. Voor de afwisseling weet de band hier en daar wat muzikale intermezzo’s op de plaat in te bouwen. Altijd goed natuurlijk.

Zoals het instrumentale en met machinale geluiden gelardeerde, ietwat vrolijke The Anvil’s Ring. Die truc past men ook toe door de toevoeging van cleane gitaren aan het begin van openingstrack (en titelnummer) Sickness Divine. Op Sheep May Unsafely Grace hoor ik zelfs een cowbell voorbij komen, zoals ook Anthrax vroeger wel eens deed. Een andere band waar je deze Amerikanen mee kan vergelijken is Nuclear Assault. In die stijl moet je het dus een beetje zoeken. Mijn favoriete track is vooralsnog (Refuse To Be) Bound By Chains. Een ultieme headbanger door de sterke riff.

Concluderend: Sickness Divine is best een redelijke plaat, maar dan wel voor de crossover liefhebber die door de zang heen kan kijken.

Connor Donegan - Drums

Ace Mendoza - Guitars

Chad Troncale - Vocals, Bass

Will Wagstaff - Guitars