Loading...

Marasmus - Necrotic Overlord

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-04-2021

Tracklist

01. Ectoplasmic Violation
02. Universal Deceit
03. Appeasing Thanatos
04. Necrotic Overlord
05. Voices of the Wailing Deceased
06. Archaic Burial Rites
07. Carrion Ascension
08. Insurrection
09. Pagan Orgies to Human Sacrifice
10. Forsaken Graves of Infant Kings

Marasmus bestaat al sinds 2007, en bracht al twee albums uit: Mountains Of Dead in 2012, en Conjuring Enormity in 2015; tussendoor verschenen ook nog eens twee EP's. De laatste jaren was het rustig op release-gebied, maar begin 2021 is daar weer een nieuw album, Necrotic Overlord, mijn kennismaking met Marasmus.

Het Amerikaanse zestal laat hierop spijkerharde death metal horen, herkenbaar American-style, in de geest van bands als Suffocation, Unmerciful (de ritmesectie speelt in beide bands) of Nile. Dit betekent een meedogenloos spervuur van riffs, onnavolgbaar en toch kneiterhard en strak drumwerk en absoluut verwoestende vocalen om het af te maken. Dit is een systematische barbaarse aanval die alles in haar kielzog vernietigt.

De muziek bereikt bij vlagen duizelingwekkende snelheden, maar ook in de tragere tempo's overtuigt Marasmus helemaal. Sterker nog: in de wisselwerking daartussen ervaar ik zelf de grootste aantrekkingskracht van deze muziek, dat maakt opener Ectoplasmic Violation me meteen duidelijk. Ritmische, pulserende beats, hakkende gitaren en de bijbehorende vocale patronen laten een overrompelende indruk achter. Dit is een van de meest basic, uitgeklede versies van de brute death metal-stijl, die de rauwe energie, ongebreidelde woede en pure agressie laat horen.

Kort maar krachtig - in 39 minuten tijd is het hier echt tien keer keihard raak! - overtuigt en overrompelt Marasmus op alle fronten. Nou ja, bijna alle, want subtiliteit lijkt hier niet te passen. Hoewel? Appeasing Thanatos laat toch behoorlijk wat melodie horen, hetgeen voor mij best onverwacht komt. En Voices of the Wailing Deceased kent heerlijke atmosferische stukken, zowel aan het begin als aan het eind; qua compositie een van de meer interessante nummers van het album.

Toch lijkt de overwegend hakkende en beukende death metal van Marasmus me niet geschikt voor tere zieltjes, wel voor de fijnproever op het gebied van nietsontziend doodsmetaal!

Devon Ferrara - Vocals

Trynt Kelly - Drums

Brandon Culligan - Guitar

Andrew Nagorski - Guitar

Ben Axel Harvey - Bass

Justin Bird - Programming