Loading...

Thunderor - Fire It Up

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-02-2022

Tracklist

01. Fire It Up
02. How We Roll
03. All or Nothing
04. Dangerous Times
05. Thunderor
06. On the Run
07. Into the Storm
08. We Can Make It
09. Cold Tears
10. Fire It Up [radio edit]
11. How We Roll [radio edit]
12. Dangerous Times [radio edit]

Thunderor is een relatief nieuwe band, begonnen midden in de pandemie toen drummer JJ Tartaglia (Skull Fist) de neiging voelde om zijn zang verder te ontwikkelen en zijn eigen band te vormen. Hij werd vergezeld door Skull Fist-bandlid Jonny Nesta op gitaar, en bassist Oscar Rangel (Operus, Annihilator) - om een zwaar door de jaren '80 beïnvloed powertrio te creëren. Fire It Up heet hun debuutalbum.

Het album is een verfrissende kijk op de Canadese heavy metal-scene, met donderende drums, gloeiend hete gitaarlicks, dromerige synths uit de jaren '80, piano en gong-slagen. Krachtig en toch enorm catchy. Tekstueel is het een klassiek avontuur, compleet met clichés als motorfietsen, romantiek en gevaar. Het inspireert je om achter de spreekwoordelijke geraniums vandaan te komen en er op uit te gaan, het avontuur tegemoet; precies wat bandopperhoofd Tartaglia voor ogen heeft met zijn nieuwe band.

Fire It Up is dan ook in meerdere opzichten een passende albumtitel, met een titelsong die op voortvarende wijze het voortouw neemt. Of neem als ander voorbeeld de video voor de groovy, pakkende single How We Roll. Deze bevat opnamen van de band die op de motor aan het cruisen is. Frontman JJ Tartaglia is inderdaad een fervent motorrijder en is een paar keer te zien geweest in Adventure Bike Rider. Het is het beeld dat precies past bij de opzwepende, authentieke metal van Thunderor. Het is maar goed dat die bandnaam (die betekent onweersbui) in de video's niet voorbij is gekomen.

De mix van opzwepende heavy rock en klassieke heavy metal luistert lekker en vooral vertrouwd weg, met name vanwege de overvloedig aanwezige hooks, en de al even aanwezige synthesizer-lijntjes die de toch al pakkende refreintjes ondersteunen. Ben je fan van de catchy metal van de jaren '80, dan zit je met Thunderor gebakken!

Oscar Rangel - Bass guitar

JJ Tartaglia - Vocals, Drums, Keys

Jonny Nesta - Guitars