Loading...

Tankard - Schwarz-Weiß Wie Schnee

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-10-2022

Tracklist

01. Tankard - Schwarz-weiß wie Schnee (2022 Version)
02. Revolte Tanzbein - Schwarz-weiß wie Schnee
03. Roy Hammer - Schwarz-weiß wie Schnee
04. Tankard - Schwarz-weiß wie Schnee (Live 2022)
05. Tankard - Beerbarians

Het is geen geheim dat de muzikanten (en de manager) van Tankard tot de grootste fans van Eintracht Frankfurt behoren. Hun clublied 'Schwarz-weiß wie Schnee' wordt gespeeld voor elke thuiswedstrijd van de Bundesliga-club en wordt luid meegezongen door 50.000 kelen. Net op tijd voor de release van deze nieuwe EP bracht de band ook een nieuwe videoclip uit, die werd opgenomen op het grote fan-festival voor de Europa League-finale op 18 mei 2022 in Sevilla.

Voor de gelegenheid heeft Tankard dus - niet voor het eerst - Schwarz-Weiß Wie Schnee in een nieuw jasje gegoten, en werd een nieuwe EP uitgebracht. Deze keer hebben ze zelfs andere vriendelijke artiesten uit Frankfurt ermee ingestemd om een versie van het nummer bij te dragen. Zo bevat deze uitgave ook een hitversie van schlager-zanger Roy Hammer, een skaversie van Revolte Tanzbein, en last-but-not-least ook de nieuwe live-versie van Tankard zelf.

Als extraatje worden we ook nog getrakteerd op Beerbarians, een voorproefje van het nieuwe album Pavlov's Dawgs dat inmiddels net uit is. Maar daarover binnenkort ongetwijfeld meer.

Frank Thorwarth - Bass

Gerre - Vocals

Olaf Zissel - Drums

Andy Gutjahr - Guitars