Loading...

Vomitheist - NekroFvneral

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-06-2023

Tracklist

01. Strangled by Entrails
02. Epidemic Disembowelment
03. Horrific Bloodshed
04. Morbid Decomposition
05. Putrefaktor
06. Symbiotic Putrefaction
07. Chapel of Abhorrent Reek and Festering Slime
08. Tormenting Fungal Infestation
09. Gut Asphyxiation
10. NekroFvneral
11. Carnivorous Cult

De Zwitserse death metalband Vomitheist is al tien jaar geleden opgericht, en de zoveelste leverancier van zieke, etterende death metal die de beste elementen van de klassieke death metal bands in zich opneemt, en daarmee weinig eigen interpretatie geeft. NekroFvneral is na zoveel jaar het debuutalbum, voorzien van even misselijkmakende kunstwerken van Aesthetik Art die hier zijn gebruikt, om de beste merchandise-opties te bieden, waaronder een passend beige gekleurd exemplaar.

Vomitheist slaagt er op de een of andere manier in om het door HM-2 aangedreven Zweedse death metal-geluid - je weet wel, de 'buzzsaw' - te mengen met het lelijke, slijmerige geluid dat wordt gepropageerd door Amerikaanse bands als Autopsy. Ondanks dat de muziek bol staat van smerigheid, behoudt het geluid de vertrouwd klinkende knapperigheid, en heeft het voldoende helderheid om elke noot te kunnen ontcijferen.

Het drietal neemt niet telkens de tijd om hun composities uit te werken, het gros van de tracks is aardig compact. Evengoed is de uitvoering verrukkelijk luistervoer: de riffs zijn pittig, smerig en eisen de aandacht voor zich op, ze gaan niet verloren in het miasma van cosmetische vervorming. De muziek van Vomitheist werkt vooral op basis van uiterst degelijke songwriting; de rest is bonus. Feit is dat ze op hun debuutalbum alles zelf hebben gedaan: inhoud, geluid en uiterlijke verschijning.

Eigenlijk hoef je alleen maar naar afsluiter Carnivorous Cult te luisteren om de meerwaarde van Vomitheist te ontdekken. Twaalf minuten doomdeath om de vingers bij af te likken, waarbij mijn gedachten regelmatig afdwalen naar Celtic Frost. Als dat geen aanrader is!

Gubler - Bass, Vocals

Wöhrle - Drums

Yänä - Guitars