Loading...

Judas Priest - Invincible Shield

Gepost in Reviews door Edwynn op 20-03-2024

Tracklist

01. Panic Attack
02. The Serpent and the King
03. Invincible Shield
04. Devil in Disguise
05. Gates of Hell
06. Crown of Horns
07. As God Is My Witness
08. Trial by Fire
09. Escape from Reality
10. Sons of Thunder
11. Giants in the Sky
12. Fight of Your Life [bonus]
13. Vicious Circle [bonus]
14. The Lodger [bonus]

Om met de deur in huis te vallen: Priest levert met Invincible Shield opnieuw een bezielde plaat af die de adrenaline ouderwets laat rondpompen. Panic Attack was al een tijdje uit als zoethoudertje en blijkt de perfecte opener voor een Priest-plaat. Stuwend en spannend.

Dan komt het venijnige Serpent And The King om de boel nog eens op te voeren. Met een snerpende Halford en een heel cool riffje dat aan Hell Bent For Leather doet denken. De good old days klinken overigens vaker door in het nieuwe werk. Het groovende Devil In Disguise heeft bijvoorbeeld ook zo'n riffje dat zo van Killing Machine of British Steel komt afwaaien. Net als bonusnummer Fight Of Your Life. Waarom de drie bonustracks geen onderdeel zijn van het reguliere album is mij een raadsel. Maar dat terzijde.

Waar Judas Priest andermaal heel goed in is, is het brengen van drama en melancholie. Het gelaten Crown Of Horns is daardoor wonderschoon. Maar ook Escape From Reality en Giants In The Sky grossieren hierin. Het is die '80's pathos die de compacte nummers iets extra's geeft.

Voor de Priest-fan is het een must om gemopper over het vertrek van KK te laten rusten. Want veel Priester wordt het niet dan Invincible Shield. Het gitaargeluid is uit duizenden herkenbaar en dat had ik nog het minst verwacht. Wat een opvolger van het al niet misselijke Firepower (2018).

Rob Halford - Vocals

Glenn Tipton - Guitars

Richie Faulkner - Guitars

Ian Hill - Bass

Scott Travis - Drums