Loading...

Armagedon - Death Then Nothing

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-09-2010

Tracklist

1. Death Then Nothing
2. Dead Code
3. Enemy
4. Blanket Of Silence
5. Seeing Is Believing
6. Bed Of Thorns
7. Father Of Oblivion
8. Emptiness Beyond Believe
9. Betrayed
10. F... End

Het Poolse Armagedon maakte waarschijnlijk deel uit van de eerste golf Poolse death metal bands. In 1988 en 1989 werden al twee demo's gereleased (op cassette!) en in 1993 werd in de vorm van The Invisible Circle een debuut cd uitgebracht. En daarna.....viel de band uit elkaar. Over het hoe en waarom zijn indertijd, net als over die debuut cd trouwens, waarschijnlijk weinig woorden vuilgemaakt, ik kan er in elk geval niets over vertellen. Vrijwel uit het niets is er nu in 2010 een opvolger: Death Then Nothing. En daar wil ik, evenals de band zelf, wel wat over kwijt. Zij claimen zelf terug te zijn van weggeweest en nu voorgoed te willen blijven om de klus af te maken: de wereld te laten kennismaken met Armagedon.

Wie Poolse death metal zegt, zegt natuurlijk Vader, daar lijkt me geen ontkomen aan. Deze Poolse death metal oorlogsmachine zet het land al jaren op de metalen kaart, en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Maar blijkbaar is Vader niet de enige pijler van de oorspronkelijke Poolse death metal. Uiteraard is deze vergelijking gemakkelijk, maar dat hoeft voor Armagedon zeker niet slecht uit te pakken. Het zou ook te ver gaan om te spreken van een typische Poolse death metal sound.

Death Then Nothing is eigenlijk het prototype van een lekkere rechttoe rechtaan death metal cd. De nummers zijn kort, compact en snel, de riffs simpel en de strot van de zanger net zo log en lomp als de muziek. Hoewel het er in eerste instantie op lijkt dat de muziek zonder poespas in elkaar is gedraaid, zijn er toch wel wat subtiele aandachtspuntjes. Zo zijn er in een aantal nummers (bijvoorbeeld Blanket of Silence, Seeing is Believing) toetsenpartijen te horen, die er voor zorgen dat het geheel net wat meer af klinkt.

Verder kan ik concluderen dat de plaat een prima productie heeft, alles is prima te volgen. Hiermee is ook te horen dat Armagedon met twee benen in de huidige tijd staat, iets dat je misschien niet zou verwachten van een band die na ruim 16 jaar met een opvolger voor zijn debuut komt. Al met al heeft de band met Death Then Nothing een zeer acceptabele schijf in elkaar gedraaid, die ondanks weinig originaliteit zeker gehoord mag worden.

S³awomir "Slavo" Maryniewski - Vocals

Krzysztof "Krizz" Maryniewski - Guitar

Bartosz Mazur - Bass

Rafal "Ra.V" Karwowski - Guitar

Adam Sierzega - Drums