Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Accidental Suicide - Dead Erotica

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-01-2018

Tracklist

01. Late One Summer's Eve
02. Piss
03. God Just Let Me Die
04. The Erotic Dead
05. Agony Of Rebirth
06. The Life I Hate
07. Flesh Parade
08. The Box
09. World Gone Mad
10. Corrupted Result
11. Accidental Suicide
12. Evil Fate (Fuck The Dead)
13. Spheres Of Darkness

Accidental Suicide was een death metalband, afkomstig uit Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten, en aldaar opgericht in 1989. Na twee demo's in 1989 en 1990 werd de band opgemerkt door het Britse Peaceville Records, zodat in 1992 debuutalbum Deceased kon verschijnen via hun sublabel Deaf Records. Dat album werd geproduceerd door Eric Greif, de manager van onder anderen Death en Obituary, die de band goed op weg hielp.

In 1993 nam Accidental Suicide een nieuwe vier-track EP op, Dead Erotica, die echter nooit zou verschijnen. Vanaf dat moment is de status van de band onduidelijk, van enige activiteit is tot op de dag van vandaag geen sprake meer. Dat heeft Vic Records echter niet belet om de band weer onder de aandacht te brengen. De vier nummers van Dead Erotica zijn samengebracht met die van de twee eerder genoemde demo’s (Sadistic Intentions en Flesh Parade) en op een fraai vormgegeven CD geknald. De nieuwe cover en het artwork zijn van de hand van voormalig zanger Ed Jackson, die tegenwoordig tatoeëerder is. Het - zoals altijd - uitgebreide boekwerkje bevat naast een brede collage aan foto's ook bespiegelingen van mede-oprichter en gitarist Bill Mears.

De muziek die Accidental Suicide vervaardigde was old school death metal, veelal traag tot midtempo, enerzijds met een doomy tintje, anderzijds bevat de muziek ook wel licht progressieve trekjes. Ik ben voor de gelegenheid ook debuutalbum Deceased - waar een aantal demo-tracks uiteindelijk ook op terecht zou komen - eens gaan beluisteren, dat me prima bleek te bevallen. Ik vind het met terugwerkende kracht onbegrijpelijk dat het materiaal van Dead Erotica indertijd niet is uitgebracht. Dat kan toch onmogelijk aan de kwaliteit van het materiaal hebben gelegen wat mij betreft.

Zoals valt te verwachten gaat op de demotracks het productie-niveau gevoelig naar beneden. Maar wat overeind blijft zijn de muzikale intenties van deze behoorlijk eigenzinnige band. Zeker voor die tijd horen we interessante tempowisselingen en dissonante melodieën voorbij komen. Voorzien van een onheilspellend doomy sfeertje, en duistere riffs en vocalen biedt Dead Erotica mij na zoveel jaar nog altijd het nodige luistergenot. Luistertip: Flesh Parade!

Ed Jackson - Vocals

Bill Mears - Guitars

Travis Staedter - Guitars

Steve Fera - Bass

Chris Kinkerski - Drums