Loading...

Afsky - Ofte jeg drømmer mig død [re-press]

Gepost in Reviews door Edwynn op 19-03-2023

Tracklist

01. Altid veltilfreds
02. Tyende sang
03. Imperia
04. Bondeplage
05. Stemninger
06. Angst

Het Deense Afsky is wel echt een black metal-ding in de basis. Met hier en daar wat folk en gaze uitspattingen. Maar ach, in hokjes stop je je hond misschien. De pret is er niet minder om. Eigenlijk is het heerlijk wegdrijven geblazen met dit album.

Ofte Jeg Drømmer Mig Død ('Vaak droom ik van de dood', het tweede album van Afsky) is een lekker neerslachtig feestje. Sterk uitgewerkte melodielijnen die over het algemeen op overweldigende wijze over de luisteraar worden uitgestort. Episch tremolo-werk, hoge tempo's, getergde vocalen, en af en toe een akoestische passage waar de ochtenddauw even flink tot de materie doordringt. Allemaal verstopt in een wat gruizige mix. Wat stiekem toch weer extra bijdraagt aan de bedrukte sfeer.

Tekstueel handelt het eens niet over de onheilige avonturen van de gehoornde. Ook niet over die ene keer dat Willie de Viking met de Walküren mee mocht om dood en verderf te zaaien op vreemde kusten. Nee, dit gaat over een uitzichtloos arbeidersbestaan van enkele eeuwen geleden. Geïnspireerd door diverse Deense verhalenschrijvers. De cover-art doet wat dat betreft ook al een duit in het zakje.

Ole Pedersen Luk - all instruments and vocals