Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Alkerdeel / Gnaw Their Tongues - Dyodyo Asema

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-01-2014

Tracklist

01. Dyodyo Asema

Dyodyo Asema is een samenwerkings-EP, bestaande uit 1 nummer, van het Belgische gezelschap Alkerdeel en de Nederlandse eenmans destructiemachine van Gnaw Their Tongues. Het is dus nadrukkelijk geen split, beide projecten vertolken gezamenlijk het nummer, met een interessante tijdsduur van ruim 19 minuten. Dit ter ere van label ConSouling Sounds, dat een hele reeks samenwerkingsalbums gaat uitbrengen om hun vijfde verjaardag te vieren. Mooi initiatief.

Als ik deze muziek zou moeten omschrijven kom ik tot enigszins experimentele, apocalyptische noise met black metal, sludge en ambient invloeden. De combinatie van stijlen klinkt net zo gevaarlijk als origineel, de beide artiesten lijken een geheel te vormen. Dyodyo Asema klinkt als de soundtrack van een horrorfilm, die in het eerste deel vooral bestaat uit donkere soundscape-achtige geluiden, met hier en daar wat zwaar vervormd stemgeluid. Dat wordt opgevolgd door gitaardrones die op hun beurt weer overvloeien naar moderne (post-)black metal. Naar het einde toe neemt (denk ik) Gnaw Their Tongues het roer weer over om het nummer in een kakofonie van lawaai (lees: noise) af te sluiten.

Het geluid is lekker gruizig, waardoor de noise en sludge aspecten optimaal uit de verf komen. Waar de precieze bijdrage van Gnaw Their Tongues (lees: Mories) uit bestaat is me niet helemaal duidelijk geworden, hij is in elk geval wel verantwoordelijk geweest voor de mix en mastering van deze veelzijdige track. Alles draait hier om sfeer, uiteraard vrijwel constant een naargeestige, soms zelfs tot aan het depressieve toe.

Luister en oordeel zelf, het nummer is hieronder (en via het bekende videokanaal) in z'n geheel te beluisteren.

Nieke - Drums

Pui - Guitars

Pede - Vocals

QW - Bass

Maurice "Mories" de Jong