Loading...

Alle culturen welkom op Occultfest

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 23-07-2017

Het metalfestival Occultfest dat jaarlijks wordt georganiseerd op het landgoed aan de Wijsterseweg in Hoogeveen beleeft dit jaar alweer zijn 16e editie. In het eerste weekend van september laten 20 bands in uiteenlopende genres zien wat ze in huis hebben. Naast de authentieke death- , thrash en blackmetal zullen er ook weer diverse progressieve varianten hierop te horen zijn.

Kaarten inclusief camping kunnen vooraf worden gereserveerd. Dagkaarten of passe-partouts kunnen aan de deur gekocht worden voor respectievelijk 10,- euro en 15,- euro. Voor de vroege vogels op vrijdagavond of zaterdag is er een combinatie-aanbieding met consumptiemunten waardoor de entree in principe gratis wordt.

Occultfest eert Drenthe als de oorsprong van alle cultuur. Vandaar ook dit jaar weer het unieke podium in de vorm van het wapen van Drenthe. Naast de band Heidevolk uit Gelderland zijn er dit jaar maar liefst zes bands uit het deel van Drenthe dat geen Nederland heet.

De organisatie draait volledig op vrijwilligers, maar stichting Occultfest kan nog steeds vrijwilligers gebruiken die helpen met bijvoorbeeld het opbouwen van de torens, barwerkzaamheden en het bakken van de beroemde pannenkoeken. Ook voor hulp bij de promotieactiviteiten staat Occultfest altijd open.

We make metal great again!

Helaas is de crowdfundingscampagne dit voorjaar niet geslaagd. Ondanks deze teleurstelling hebben we toch weer een interessant programma kunnen samenstellen. Onder de titel Club666 hebben we, naast onze vrijwilligers, ook alle deelnemers aan deze crowdfunding bij de programmering betrokken.

Waar ander kiezen voor oude wijn in nieuwe zakken, biedt Occultfest graag een podium aan talent met meer toekomst dan historie. Inferum heeft naast zowel de publieksprijs als de juryprijs van de Metal Battle ook de NL finale van de Wacken Battle gewonnen. Occultfest biedt een unieke kans om bands en interessante mensen te leren kennen.

Circle Unbroken [BE], DAMN [NL], Endymaeria [NL], Grindpad [NL], Heidevolk [NL], Hibakusha [NL], Inferum [NL], Inhume [NL], Izegrim [NL], Lyfthrasyr [DE], Mass Deception [NL], Morgarten [CH], Nightland [IT], Occultfest [NL], Order Of The Emperor [NL], Signs Of Algorithm [BE], Slechtvalk [NL], Splinterbomb [NL], The Lucifer Principle [NL], The Pariah [DE], Warbell [PL]