Loading...

Angelus Apatrida - Cabaret De La Guillotine

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 08-06-2018

Tracklist

01. Sharpen The Guillotine
02. Betrayed
03. Ministry Of God
04. The Hum
05. Downfall Of The Nation
06. One Of Us
07. The Die Is Cast
08. Witching Hour
09. Farewell
10. Martyrs Of Chicago

Het lijkt wel een Spaanse invasie met al die bands die ik de laatste tijd voorgeschoteld krijg. Na Exekution, Panico Al Miedo is het nu de beurt aan Angelus Apatrida. Gelukkig geen onbekende, daar ik dus al eens eerder over hun heb geschreven. Ook The Call (2012) en Hidden Evolution uit 2015 zijn hier besproken.

De interesse die toen is ontstaan is gelukkig een positieve interesse gebleven. Wat er toen over hun is geschreven is eigenlijk nog steeds wel van toepassing op hun nieuwste plaat Cabaret De La Guillotine (dat staat voor de naam van een restaurant waar Fransen hun Hors D’Oeuvre konden eten terwijl ze naar het onthoofden konden kijken, dat op het plein plaats vond). Misschien wel vreemd dat Spanjaarden zoiets Frans als albumtitel hebben gebruikt. Of er in Spanje niet genoeg is met wat je zegt, waarover je zingt of schrijft of bepaalde teksten op shirts draagt.

Net als voor de hoes van Hidden Evolution hebben ze Gyula Havancsak weer bereid gevonden om voor deze plaat de hoes te verzorgen. Muzikaal is er eigenlijk niet veel veranderd, de originaliteitsprijs zal de band nooit winnen, daarvoor lijkt het allemaal te veel op …. - noem ze maar op uit de Bay Area. Gelukkig hebben ze nu wel tijd en moeite genomen om zowaar een ballad (Farewell) op te nemen. Al lijkt het hier en daar wel wat op The Ritual van Testament, maar dat mag de pret niet drukken.

Uiteindelijk is er toch genoeg leuks te horen om je voet van de grond en je nek in beweging te krijgen. Fans van Bay Area thrash: geef ze een kans.

Guillermo Izquierdo - Vocals, Guitars

David G. Álvarez - Guitars

José J. Izquierdo - Bass

Víctor Valera - Drums, Vocals