Loading...

Angerpath - Forgotten World

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-06-2022

Tracklist

01. Forbidden Voice for All
02. Human Is Left with Nothing
03. Closed in a Small Thought
04. The Darkest Moment
05. Hopes
06. Forgotten World
07. Every Little Word

Niet alleen op de Poolse muziekmarkt, maar overal wemelt het van de heruitgaven. En allemaal zijn ze even speciaal, bijzonder, onontdekt, uitverkocht of anderszins de moeite waard om opnieuw uit te brengen. Zo kreeg ik recent deze heruitgave ter overweging. Het gaat om de Poolse death metalband Angerpath, die een kortstondig bestaan leidde zo rond 2007; uit dat jaar stamt hun enige album Forgotten World.

Angerpath was indertijd een combinatie van de line-up van de progressieve metalband NewBreed, samen met Pach (misschien bekend van Vedonist of als maker van menig artwork - hij blijkt ook de zanger van het verder anonieme Hostia) als zanger. De CD wordt uitgebracht als jewel case, slipcase en een splinternieuw boekje, voorzien van een totaal nieuw grafisch uiterlijk van de hand van brulboei Łukasz Pach.

Voor deze heruitgave werd het hele album opnieuw gemixt, opgefrist met een volledig nieuw geluid en een mix van de drums - dus nu krijgt het album een ​​hoogwaardige touch en krijgt het een geluid van "een nieuw leven", daar is niks "vergeten" meer aan. Wat we te horen krijgen is lekkere brute death metal, van klassieke snit, her en der voorzien van een eigen twist in de vorm van aparte ritmiek en (on)verwachte tempowisselingen. Natuurlijk wordt de luisteraar ook getrakteerd op koppig oprispende melodieën, een functioneel potje groove en ruim voldoende harde punch. Als slagroom op de ruige taart uiteraard ook een ferme, old school grunt!

Op zich klinkt Forgotten World niet heel apart, maar het album luistert wel verdomd lekker weg. De riffs hakken lekker voort, het drumwerk is onnavolgbaar furieus, en de basgitaar legt subtiele lijntjes neer. Maar nooit wordt de compositie vergeten, of de luisteraar. Dankzij een uitgekiende productie is alles perfect te volgen, en de techniek van de overduidelijk zeer ervaren muzikanten staat in dienst van de liedjes. Zo af en toe treedt Angerpath wel een beetje langs de gebaande paden, bijvoorbeeld met het subtiel-proggy Hopes. Dit is wel de meest opvallende track van het album.

Overheersend is toch het betere hak- en beukwerk, dat in combinatie met een dissonante flair en een duistere ondertoon voor een heerlijk grimmige atmosfeer zorgt. Met Forbidden Voice For All en Human Is Left With Nothing zit ik al meteen helemaal in het album, en wil ik zeker verder gaan met luisteren. Hoewel ik Angerpath nog niet kende, en ik zo af en toe wel sceptisch ben ten opzichte van heruitgaves van "vergeten" materiaal, ben ik wel blij met de kennismaking met Forgotten World. Zelfs al was het misschien maar een eenmalig project, ik denk dat je als liefhebber van semi-tech-death dit toch wel eens gehoord wil hebben.

Stanisław Wołonciej - Drums

Tomasz Wołonciej - Guitars

Łukasz Pach - Vocals

Szymon Fiuk - Guitars