Loading...

Arborescence Of Wrath - Inferno

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-11-2023

Tracklist

01. Wrath
02. Carnage
03. Hangman
04. Relentless Infights
05. Holier Than You
06. Cleansing Termination
07. Temple of Ashes
08. Repentance
09. Into Everlasting Fire [Immolation cover]

Arborescence Of Wrath lijkt een nieuwe band, maar is dat niet helemaal. Dat zit zo. In den beginne - dat wil zeggen in de jaren 2010-2019 - was er Monument Of Misanthropy, een Oostenrijkse brute death metalband. Totdat zanger George Wilfinger en gitarist Jean-Pierre Battesti het niet meer zo eens met elkaar waren. In december 2018 beweerden beiden dat de ander uit de band was verwijderd. Zowel Battesti als Wilfinger bouwden nieuwe line-ups en gebruikten enige tijd de naam Monument Of Misanthropy, totdat de Battesti-incarnatie uiteindelijk de naam veranderde in Arborescentie Of Wrath, terwijl Wilfinger's versie verder ging onder de oorspronkelijke naam.

Na een paar jaar achter de schermen te hebben rondgezworven, heeft nu deze Arborescence Of Wrath eindelijk hun wrede debuutalbum Inferno uitgebracht, dat een behoorlijk extreme uiting van agressie is geworden. De oprichters hebben er goed aan gedaan een formidabele line-up samen te stellen met leden van opmerkelijke bands als Origin, Marduk en Benighted en hebben een zo gewelddadige mogelijk death metal-album in elkaar gesleuteld.

Het is dan ook niet allemaal lawaai en chaos ter wille van de extremiteit; dit is vernuftig gecomponeerde muziek met doordachte structuren en variaties, uitsluitend uit pure woede gebracht met zinderende snelheid en een beklemmende intensiteit. Hoewel hun krachtige uitvoering van rauwe emoties mogelijk niet voor iedereen is weggelegd, kan niet worden ontkend dat een dergelijke onvervalste vorm van (extreme) expressie een behoorlijk eigen soort spanning geeft, die vrijwel onmogelijk oprecht kan worden nagebootst,

De onheilspellende atmosfeer herinnert ons er op zijn minst aan waarom we überhaupt naar extreme of death metal-muziek zijn gaan luisteren, en zorgt er voor dat het overweldigende gevoel van angst, gekoppeld aan extase, dat we allemaal 'vroeger' ooit ervoeren, hiermee opnieuw aan de oppervlakte komt drijven.

Jason Keyser - Vocals

Michel Beneventi - Guitars

Jean-Pierre Battesti - Guitars

Simon Schilling - Drums

Charles Collette - Bass