Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Astral Domine - Arcanum Gloriae

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 27-03-2014

Tracklist

01. Arcanum Gloriae
02. Holy Knights
03. King Of North
04. Moonlight
05. Tale Of The Elves And Pain
06. Where Heroes Die
07. I Am The King
08. My Lord
09. Welcome To My Reign
10. Falsi Dei

Dat de hedendaagse pop cultuur ook stevige invloed heeft op metal acts blijkt maar weer uit de artwork van Arcanum Gloriae, het debuut van het Italiaanse Astral Domine, dat overduidelijk geïnspireerd (dan niet gekopieerd) is op Game of Thrones. Daarnaast: als je Fabio Lione (Rhapsody) als gastzanger weet te strikken voor je eerste album, dan weet je dat het met je carrière wel goed komt. Maar als het aan de muziek alleen lag, komen ze er ook wel. Hoogstaande, epische tonen met een vleugje good old fantasy cheesyness. Voeg daar een toefje opera en mysterieuze teksten in vreemde talen aan toe en je hebt al meteen een goede eerste indruk.

Maar dan hebben we het over slechts de muziek. Als het aan de zang moest liggen, dan bedank ik liever. Italiaanse power metal, need I say more? Wanneer gaat Italië eens karakteristieke stemmen produceren! Het is allemaal 1 pot nat van dezelfde hese heisa. Vandaar ook de overdaad aan koren die vaak met dit soort muziek gepaard gaan, om het niveau nog een tikje op te krikken. Toch zingt meneer Scorletti niet slecht voor dit standaard, en weet goed met nuances te spelen.

Ook qua algemene ritmes weet Astral Domine zich te onderscheiden. Geen dom constant geram op die dubbele basdrum omdat het maar moet. Geen overdreven gegil en geen a la Luca Turilla achtige praktijken waar je gitaar minstens 3 nekken moet bevatten, vuur spuwt en in de vorm van een draak is gezaagd. Wel lekkere, meezingbare melodieën, relaxte ondertonen, vloeiende koortjes en hier en daar de nodige gitaar battles.

Om dit genre zo relaxed gespeeld te horen kan het zijn dat het met vlagen wat slepend klinkt, maar ik vind die rust die het creëert best lekker, en zien we een andere kant van het fantasy metal genre. Niet die van de bloederige veldslagen en epische overwinningen, maar van mystieke wezens en serene landschappen waar zo af en toe een paar vrijbuiters langs galopperen, met de teugels van hun nobele rijdier losjes in de hand.

Toch ontbreekt snelheid ook niet op dit plaatje en zit er in elk nummer wel wat goeds van beide werelden. Dit alles met elkaar maakt van Arcanum Gloriae een frisse wind in je cd collectie, en van Astral Domine een succes!

Marco Scorletti - Vocals

Luca Gagnoni - Guitar

Francesco Delogu - Guitar

Davide Di Patrizio - Drums

Yeshan Gunawardana - Keyboards

Mirko Margiotti - Bass