Loading...

Black Sachbak - No Pay No Gain

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 22-11-2014

Tracklist

01. Haircut I Never Got
02. The IMF
03. Dubstep Sucks
04. Marx Was Right
05. Beer Law
06. Soher (Tamir Gal cover)
07. Capitalist Zombies
08. Fuck Your Law
09. TV
10. Smoke Hash

Vraag: Wat lijkt qua naam op Black Sabbath, maar is sneller en neemt zichzelf niet al te serieus?

Antwoord: Black Sachbak. Dit kwartet uit Tel Aviv is begonnen met een ambitie om alles te zijn wat geen andere metalband hier of wereldwijd is. Er is veel opgetreden sinds de oprichting en ook zijn er een aantal demo’s opgenomen. Nu als climax ligt het debuutalbum op de planken getiteld No Pay No Gain, waarmee men de planeet aarde wil veroveren.

De snelle thrash metal met een punk-inslag bruist van de energie. Komische teksten en vooral de gehele luchtigheid heeft een aanstekelijke werking en zorgt voor een glimlach. Titels als Dubstep Sucks, Beer Law en Haircut I Never Got voorspelt wel aardig welke richting men op wil. De gitaarriffs die voorbij komen behoren zeker niet tot de meest inventieve die ooit je oren hebben bereikt, maar volstaan prima. De zanger zet af en toe wat hysterische zanglijnen in waarbij het niet uitmaakt dat hij her en der uit de bocht vliegt. Zonder al te veel afslagen te nemen sjeest de band recht vooruit en in een bescheiden tijdsbestek van tweeëntwintig minuten weten ze zich door hun materiaal heen te hameren.

Memorabel wordt het nergens maar met de hoorbare spelvreugde en het oprechte enthousiasme waarmee het gebracht wordt, is dit wel dé liveband bij uitstek. Hoorns de lucht in, een stevige pit bouwen en headbangen tot je erbij neervalt. Black Sachbak biedt je hiervoor de ideale soundtrack.

Lidor Sharaby - Bass

Noam Chizo Salingre - Drums

Dor HaShamen Plaut - Guitars

Eliran Balely - Vocals