Loading...

Blessed Black - La Brea

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-02-2021

Tracklist

1. La Brea

Een bespreking van 'slechts' een single? Waarom niet, als ie interessant genoeg is. Het uit Cincinnati, Ohio afkomstige, van origine doom-kwartet Blessed Black heeft zojuist de single La Brea op de wereld losgelaten. Eerder in 2020 bracht de band al debuutalbum Beyond the Crimson Throne uit, La Brea blijkt de voorbode voor een aankomend nieuw album.

De plannen lagen anders, ook hier strooide Covid-19 roet in het eten, maar voor het moment is Blessed Black blij dat deze single er in elk geval is. De rest komt later wel.

Hoewel La Brea best traditioneel klinkt, staat Blessed Black er op voor dat ze verschillende substijlen met elkaar laten versmelten. Van traditionele, epische, heavy en doom metal via grunge tot postgenres claimt deze band te mixen.

De klassiekere genres zijn wat mij betreft zeker terug te horen, net zo goed als de link met grunge. Dit nummer klinkt lekker gruizig, laat heerlijke riffs en grooves horen, en blijft voor een poosje zeker hangen. De sterke zang (bij vlagen a la Chris Cornell) maakt het plaatje helemaal af.

Natuurlijk willen we hier meer van horen!

Joshua Murphy - Vocals, guitar

Chris Emerson - Guitar, vocals

Brad Bellamy - Bass, vocals

Ray Bates - Drums