Loading...

Blood - Mental Conflicts

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-08-2017

Tracklist

01. Intro (tentacles)
02. Insomnia
03. Toothache
04. Masters Clemency
05. Secrets of Blood
06. Mental Conflict
07. Bleed for Me
08. Spreading the Thoughts
09. Blood
10. Stretched
11. Away is Away
12. For Auld Lang Syne
13. Crown Court
14. Inflame
15. Texas Chainsaw Massacre
16. Naked Frozen
17. Bloodprice
18. The Favour of Ecstasy
19. Morpheus
20. I Dream Dead
21. Slumber of Terror
22. Euthanastic Inclination
23. Under the Seal
24. Christian Holocaust

Blood is in maart 1986 in Duitsland opgericht als een 'fun-noisecore' band. Met de toetreding van drummer Ventilator in juni 1987 werd het qua muziek allemaal een stuk serieuzer, nou ja, in elk geval meer gestructureerd. In 1989 verscheen debuutalbum Impulse To Destroy, waarna de discografie zich langzaam maar zeker uitbreidde. In 1994 verscheen het vierde album Mental Conflicts, dat wel gezien werd als een mijlpaal in de geschiedenis van Blood. Vandaar ook dat juist dit album door Vic Records is uitverkoren voor een heruitgave.

Met deze versie val je meteen met je neus in de boter, want je krijgt er ook meteen de EP Spiddle of Red Blood (1995) als bonus bij. Zo kom je in totaal op 24 nummers, met een gigantische gezamenlijke speelduur van afgerond drie kwartier. Ook nieuw is het bijgeleverde boekje, dat speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen door gitarist Bernd Eisenstein.

De genoemde speelduur geeft al wel een hint in welke richting we de muziek van Blood kunnen gaan vinden. Met tracks die al moeite hebben om de twee minuten te halen komen we uiteraard uit op grindcore. Beter gezegd: een soort van old school grindcore. In elk geval niet de modernere variant die aan elkaar hangt van blastbeats en pigsqueels. Wat de zang betreft: ik mag het pittige geblaf van Clausi wel!

Eigenlijk is dit eerder old school death dan pure grind, want ook tragere, slepende en groovende stukken worden niet geschuwd (Crown Court, afsluiter I Dream Dead). Ook humor is natuurlijk een gekend wapen (For Auld Lang Syne) en daarmee een goed excuus om het gerstenat rijkelijk te laten vloeien in combinatie met deze bijpassende klanken.

In mijn beleving kan de muziek van Blood anno nu nog prima mee. Ok, ze zijn zeker niet de enigen die dit doen, maar passie en spelplezier spatten er hier van af, en dat is ook wat waard natuurlijk. Ik vermaak me in elk geval prima met de ongecompliceerde death metal van Blood, en ros en rag in gedachten vrolijk mee met deze bijna speelse muziek!

Satanic Taki - Bass

Bernd Eisenstein - Guitars

Ventilator - Drums

Clausi the Corpse - Vocals