Loading...

Bloodbound - War Of Dragons

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-04-2017

Tracklist

01. A New Era Begins
02. Battle In The Sky
03. Tears Of A Dragonheart
04. War Of Dragons
05. Silver Wings
06. Stand And Fight
07. King Of Swords
08. Fallen Heroes
09. Guardians At Heaven's Gate
10. Symphony Satana
11. Starfall
12. Dragons Are Forever

De Zweedse band Bloodbound is al in 2004 opgericht (door gitarist Tomas Olsson en toetsenist Fredrik Bergh) en heeft vanaf 2005 al zes albums (en ook nog een live-album) afgeleverd. Ook is er getourd met bands als Sabaton en HammerFall, zodat dit alles aan naamsbekendheid nauwelijks te wensen overlaat zou je zo denken. Alleen, ik moet met het schaamrood op de wangen bekennen dat ik nog nooit van deze band gehoord had....

Dat mag ik dan nu goed gaan maken met studio-album nummer zeven: War Of Dragons. Mochten album-cover en -titel nog niet overduidelijk zijn: Bloodbound brengt onvervalste power metal. Met het noemen van de landgenoten van Hammerfall en Sabaton heb ik dan ook meteen twee stevige vergelijkingen te pakken. De metal is uitermate catchy, soms wat aan de drukke kant, bevat uiteraard wat symfonische elementen (en doet dan denken aan oude Nightwish), maar is ten alle tijden geschikt voor de zomerfestivals. Vuist in de lucht en meelallen, je kent het wel.

Naar mijn idee doen de heren van Bloodbound dan ook helemaal niks anders dan wat velen al voor hen gedaan hebben. Wat echter wel voor ze spreekt: ze doen wat ze doen verbluffend goed. Behalve de draken vliegen ook de meest flitsende riffs en gitaarmelodieën je om de oren, naast de double bass-drums en de verheven vocale voordracht. Bombast en epiek strijden hier om voorrang, gelukkig leidt de productionele vaardigheid alles wat er gebeurt in goede (gehoor)banen. Subtiele verrassingen zijn er in de vorm van het folky Silver Wings en de over-the-top epiek van afsluiter Dragons Are Forever; die titel zegt al weer veel.

Maar heel eerlijk gezegd is het mij allemaal een beetje te veel wat ik hier voor m'n kiezen krijg. Een paar nummers achter elkaar luisteren heerlijk weg, deze power metal is lekker energiek en glijdt soepeltjes naar binnen. Maar van een heel album lang krijg ik toeterende oren en overwerkte hersenen; zo veel indrukken krijg ik te verwerken. Daarmee doet de band me ook wel een beetje denken aan Dragonforce, van die band krijg ik last van hetzelfde.

Ik denk dat de fans War Of Dragons blindelings kunnen, nee moeten aanschaffen. Want hoe je het ook wendt of keert: Bloodbound levert gewoon opnieuw een kwalitatief sterk album af. Of ik dat nou leuk vind of niet doet er dan niet toe. Jammer dat collega Linda het al zo druk heeft, zij zou hier ongetwijfeld van smullen!

Tomas Olsson – Gitaar

Fredrik Bergh – Toetsen, zang

Henrik Olsson – Gitaar

Patrik Johansson – Zang

Anders Broman – Bas

Pelle Åkerlind – Drums

  • Wauw chris, daar heb je zeker gelijk in! is bij de eerste noot raak! :) Zang wel een beetje dertien in een dozijn maar dat refrein is errrug lekkerrrr!

    Door Linda Heeringa op 02-04-2017 13:40:31