Loading...

Bloodletter - Funeral Hymns

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-04-2021

Tracklist

01. Absolution Denied
02. The Grim
03. Funeral Bell
04. Burnt Beyond Recognition
05. Death Masks
06. Mark Of Justice
07. Blood, Bone And Ash
08. Guillotine
09. Disinterment
10. Hang
11. I Am The End

Bloodletter werd in 2013 opgericht in Chicago en bracht tot nu toe twee demo's, een drietal EP's en één langspeler (Under the Dark Mark, 2018) uit. Ik maak nu kennis met deze thrash metalband middels hun nieuwe album Funeral Hymns. Oorspronkelijk verscheen het album in september vorig jaar in eigen beheer, inmiddels is de band in Nederland opgepikt door Petrichor / Hammerheart.

Hoewel Funeral Hymns me in de oren klinkt als een prachtige titel voor een doom metal-album, is Bloodletter juist alles behalve traag. Het album bevat elf tracks van furieuze en razende thrash metal met lichte crossover-hints, die als een intense wervelwind over de mensheid ontketend wordt. Ik moet zelf nog het meest denken aan de snelle technische thrash zoals die van Death Angel ten tijde van hun debuutalbum, gecombineerd met de felheid en agressie van Slayer in hun Reign In Blood-dagen. Maar de hysterische zang, het licht chaotische karakter en de gemene felheid doen één naam het meest boven borrelen: die van 'ons eigen' Inquisitor.

32 Minuten van het betere hak- en beukwerk is een streling voor de oortjes van de old school thrash-liefhebber. Van ziedend kort en snel (Disenterment, 02:14, en Hang, 01:23) tot zowaar subtiel en fraai opgebouwd (afsluiter I Am The End, denk: Metallica's Battery) laat Bloodletter horen heel goed te weten waar Abraham de mosterd haalt: inderdaad, uit de Bay Area. Zonder overigens specifiek één band na te apen of zo.

Funeral Hymns is kort maar krachtig genieten van lekkere felle old school thrash, compromisloos, en gaan!

Zach Sutton - Drums

Peter Carparelli - Zang, gitaar

Pat Armamentos - Gitaar

Tanner Hudson - Basgitaar